Šport
63 ogledov

Dolg precej nižji, predsednik isti

Janković Möderndorfer Moderndorfer Union Olimpija Hemofram liga ABA ABA
Košarkarski klub Union Olimpija je danes v Ljubljani na skupščini podaljšal mandat predsednika Janija Möderndorferja. Ljubljanski kolektiv je odplačal vse kreditne obveznosti in imel presežek prihodkov nad odhodki. Ta je v letu 2014 znašal 750.585 evrov. Ima pa še 1,85 milijona evrov dolga.

Upravni odbor kluba bodo v naslednjih štirih letih sestavljali Jernej Smisl (Pivovarna Union), Benjamin Jošar (Zavarovalnica Triglav), Damjan Kralj (BTC), Tomaž Jontes (Telekom Slovenije), Aleš Pogačnik, Janez Drvarič in direktor Matevž Zupančič.

Ob zaključenem poslovnem letu 2014 je zunanja revizija klubsko poslovanje ocenila kot ustrezno vsem zahtevanim standardom, klub je dalje v skladu s sprejetim programom sanacije odplačeval finančni dolg, s 15. junijem 2015 pa je tudi dokončno odplačal vse obveznosti do najetih kreditov, so v sporočilu za javnost zapisali pri Olimpiji.

"Klub je v letu 2014 realiziral za 3.471.346 evrov prihodkov in imel za 2.720.761 evrov odhodkov. Presežek prihodkov nad odhodki je tako v letu 2014 znašal 750.585 evrov, čisti presežek pa 639.475 evrov. Kratkoročne obveznosti so na dan 31. 12. 2014 znašale 2.480.290 evrov, od tega 410.782 evrov finančnih obveznosti iz naslova kredita, ki je bil dokončno odplačan v juniju 2015, 1.616.412 evrov ostaja neplačanih obveznosti do igralcev, trenerjev in dobaviteljev iz preteklih sezon, 195.753 evrov so znašale obveznosti iz naslova danih predujmov naših sponzorjev, 194.600 evrov je znašal dolg iz naslova DDV, 46.454 evrov davek od dohodka ter 16.289 evrov ostalih kratkoročnih obveznosti," so s številkami postregli pri zeleno-belih in dodali, da je po prejetih rednih sponzorskih sredstvih v letu 2015 točno stanje vsega klubskega dolga 8. junija 2015 1.850.000 evrov.

Pokrovitelji ostajajo

"O tem, da so za košarko v našem okolju težki časi, na tem mestu nima smisla izgubljati preveč časa. Splošno težki ekonomski situaciji za šport so v košarki svoje dodale še razprtije med krovnimi organizacijami, ki vsem skupaj lahko le škodijo. Ne glede na vse nam je pri Unionu Olimpiji v preteklem letu uspelo realizirati svoje poslovne cilje," je povedal stari in novi predsednik Jani Möderndorfer.

Ta pravi, da so poslovnemu delu deloma sledili tudi na mednarodni športni ravni: "Moči pa je žal znova zmanjkalo v državnih tekmovanjih. Veseli nas, da ne glede na vse naši pokrovitelji ostajajo z nami v skorajda nespremenjeni zasedbi. Intenzivno pa se trudimo družini pokroviteljev dodati še kakšnega novega člana in zanesljivega partnerja v projektu za prihodnost."

"V prihodnjem obdobju ostaja cilj popolno odplačilo preostanka klubskega dolga, ki je drastično znižan. Temelji za mlado slovensko ekipo so s prenovljenim trenerskim štabom in mladimi okrepitvami, ki so nam obljubile večletno zvestobo, že postavljeni. Kako daleč lahko sežemo z realnimi cilji in kako lahko ekipo še okrepimo, bo jasno nekoliko kasneje - ko bo dokončno formiran proračun in razporeditev sredstev za poplačilo zaostalih obveznosti, pa tudi ko bo dokončno jasna slika glede ustroja mednarodnih tekmovanj," je še dejal prvi mož Olimpije.

Klub je spet skrbel tudi za humanitarno dejavnost, med drugim z Zmajevim srcem, lansko poletje pa so organizirali tudi Zmajčkov košarkarski tabor. Obljubljajo še, da bo kmalu na voljo tudi prenovljena klubska spletna stran s posebnim navijaškim centrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice