Šport
75 ogledov

Kako so Sonca premagala zmaje?

Helios Suns je tudi na drugi četrtfinalni tekmi premagal Union Olimpijo in se prebil v polfinale. V videu si lahko ogledate vrhunce tekme, tudi zadnje sekunde, ki so tehtnico nagnile na stran Domžalčanov.

Po tekmi v Domžalah se ljubljanski košarkarji sicer niso mogli sprijazniti z nekaterimi sodniškimi odločitvami. "Gospod Pukl sodi že desetletje, je izkušen, očitno ima nekaj proti Olimpiji. To je sramota, da lahko sodnik odloča o usodi kluba kot je Olimpija," je bil jezen Goran Jagodnik,

"Poglejte si posnetek tekme, koliko je bilo pisanih prekrškov, lahko tega zadnjega tudi izpustite. To se nikjer ne piska. Bi se to v Srbiji piskalo Partizanu, Crveni zvezdi?" sodniške odločitve niso bile všeč tudi trenerju zmajev Memiju Bečiroviću, ki je še dodal: "Igraš nekoliko slabše, si pod pritiskom, na koncu te pa še okradejo. Ne govorim samo o zadnjem metu. Že prej je bil Marinovićev prodor, pa Prepeličev, bili so prekrški, ki pa se niso piskali. V redu. Saj poznamo košarko, torej nočeš piskati prekrška.Če želiš navijati za eno ekipo, pa navijaj, potem pa so reči pač takšne. V tujini se to ne dogaja, samo tu. Na žalost."

Svoje je po tekmi povedal tudi trener Sonc Gašper Okorn: "Na koncu je za slab priokus poskrbelo obnašanje gostov, to ne sodi na košarkarska igrišča. Jokanje, ker je Pelko dobil tri proste mete ... Naj si ogledajo posnetek. Meni je žal, nisem proti Olimpiji, sem iz Ljubljane, pravzaprav Olimpijin človek. Meni je hudo, da se to dogaja z Olimpijo, sem pa tudi profesionalec. Trenutno sem v Domžalah, mi gremo v polfinale. Verjeli smo v to. To jokanje je nesmiselno. Imeli so na voljo 15 minut, da nas premagajo, potem ko so v prvem polčasu izgledali nebogljeno. Meni je njihovo obnašanje smešno. Imeli so čas, da pretepejo Helios sredi Domžal, prišli so v vodstvo, vse so imeli v svojih rokah, a na koncu jokajo."

Pred polfinalom Lige Telemach, ki se začenja v sredo, je sicer odprto le še vprašanje, katera izmed ekip bo zasedla zadnje mesto med najboljšo četverico. Bo to Rogaška ali Grosbasket? Odločilna, tretja četrtfinalna tekma bo na sporedu v soboto. V pofinale sta se poleg Heliosa prebila še Tajfun in Krka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.