Zmožni preboja v finale

Foto: Žurnal24
Rokometni klub Slovan je še zadnji slovenski predstavnik v evropskih pokalih. Na povratni tekmi pokala Challenge bo doma dočakal portugalski Sporting, ki si je na prvi tekmi priboril pet golov naskoka.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Slovana so izgubili prvo polfinalno tekmo v evropskem pokalu challenge proti portugalskemu Sportingu iz Lizbone s 23:28, a Ljubljančani napovedujejo, da so zaostanek petih golov na povratnem obračunu, ki se bo v dvorani na Kodeljevem v nedeljo, 2. maja, začel ob 19. uri, zmožni nadoknaditi.

"V Lizboni nismo pokazali svojega pravega obraza, v naši igri je veliko rezerv. Upam, da bomo na povratni tekmi močno zmanjšali število tehničnih napak, v tem primeru imamo možnost, da se prebijemo v finale. Portugalski ekipi se bomo zoperstavili z obrambo 6-0, ki je tako ali tako naša osnovna obramba, po potrebi pa jo bomo tudi spremenili," je dejal prvi strokovni mož ljubljanske zasedbe Boris Denič.

V ljubljanski ekipi nimajo resnejših težav s poškodbami, Denič lahko računa na vse igralce, tudi na Marka Ristića, ki se je takoj po tekmi v Lizboni odpravil v bolnišnico, kjer so mu zašili arkado. Generalka za obračun s Sportingom ni bila ravno uspešna, Slovan je v vnaprej igrani tekmi 6. kroga MIK 1. lige na gostovanju pri Celju Pivovarni Laško visoko izgubil s 33:41.

"Poraz ni zmotil našega ritma, v tem tednu smo tako ali tako vse podredili povratni tekmi s Sportingom, res pa je tudi, da smo se na domačem prizorišču pomerili z najboljšo slovensko ekipo," je pripomnil Denič.

Slovan je v osmini finala pokala challenge izločil švedski Ystad, v četrtfinalu romunsko Suceavo, v morebitnem velikem finalu pa se bo pomeril z zmagovalcem poljsko-italijanskega obračuna Kwidzyn – Bologna. Na prvi tekmi na Apeninskem polotoku sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom (24:24), povratna tekma pa bo v nedeljo, 2. maja, na Poljskem.

Kaže omeniti, da je Slovan edini slovenski predstavnik v mednarodnih tekmovanjih. Gorenje se je v Ligi prvakov prebilo do osmine finala, Celje Pivovarna Laško in trebanjski Trimo v pokalu EHF do četrtfinala oziroma osmine finala, koprski Cimos v pokalu pokalnih zmagovalcev pa do osmine finala.

Pravico na nedeljskem povratnem slovensko-portugalskem klubskem obračunu v dvorani na Kodeljevem bosta delila ukrajinska sodnika Taras Kouz in Viktor Žoba, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.