Šport
20 ogledov

Zmožni preboja v finale

Žurnal24 main
Rokometni klub Slovan je še zadnji slovenski predstavnik v evropskih pokalih. Na povratni tekmi pokala Challenge bo doma dočakal portugalski Sporting, ki si je na prvi tekmi priboril pet golov naskoka.

Rokometaši Slovana so izgubili prvo polfinalno tekmo v evropskem pokalu challenge proti portugalskemu Sportingu iz Lizbone s 23:28, a Ljubljančani napovedujejo, da so zaostanek petih golov na povratnem obračunu, ki se bo v dvorani na Kodeljevem v nedeljo, 2. maja, začel ob 19. uri, zmožni nadoknaditi.

"V Lizboni nismo pokazali svojega pravega obraza, v naši igri je veliko rezerv. Upam, da bomo na povratni tekmi močno zmanjšali število tehničnih napak, v tem primeru imamo možnost, da se prebijemo v finale. Portugalski ekipi se bomo zoperstavili z obrambo 6-0, ki je tako ali tako naša osnovna obramba, po potrebi pa jo bomo tudi spremenili," je dejal prvi strokovni mož ljubljanske zasedbe Boris Denič.

V ljubljanski ekipi nimajo resnejših težav s poškodbami, Denič lahko računa na vse igralce, tudi na Marka Ristića, ki se je takoj po tekmi v Lizboni odpravil v bolnišnico, kjer so mu zašili arkado. Generalka za obračun s Sportingom ni bila ravno uspešna, Slovan je v vnaprej igrani tekmi 6. kroga MIK 1. lige na gostovanju pri Celju Pivovarni Laško visoko izgubil s 33:41.

"Poraz ni zmotil našega ritma, v tem tednu smo tako ali tako vse podredili povratni tekmi s Sportingom, res pa je tudi, da smo se na domačem prizorišču pomerili z najboljšo slovensko ekipo," je pripomnil Denič.

Slovan je v osmini finala pokala challenge izločil švedski Ystad, v četrtfinalu romunsko Suceavo, v morebitnem velikem finalu pa se bo pomeril z zmagovalcem poljsko-italijanskega obračuna Kwidzyn – Bologna. Na prvi tekmi na Apeninskem polotoku sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom (24:24), povratna tekma pa bo v nedeljo, 2. maja, na Poljskem.

Kaže omeniti, da je Slovan edini slovenski predstavnik v mednarodnih tekmovanjih. Gorenje se je v Ligi prvakov prebilo do osmine finala, Celje Pivovarna Laško in trebanjski Trimo v pokalu EHF do četrtfinala oziroma osmine finala, koprski Cimos v pokalu pokalnih zmagovalcev pa do osmine finala.

Pravico na nedeljskem povratnem slovensko-portugalskem klubskem obračunu v dvorani na Kodeljevem bosta delila ukrajinska sodnika Taras Kouz in Viktor Žoba, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.