Znan prvi finalist FA pokala

Foto: Profimedia Ander Herrera
V polfinalu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu sta se pomerila Manchester United in Tottenham.
Oglej si celoten članek

Manchester United je na slovitem Wembleyju z 2:1 premagal Tottenham in se še dvajsetič v zgodovini kluba uvrstil v finale FA pokala, s tem pa je izenačil rekordni dosežek Arsenala. Topničarji so doslej sicer osvojili 13 lovorik v tem tekmovanju, 12 pa jih imajo na svojem računu rdeči vragi. 

Začetek tekme se je sicer odvijal po željah navijačev Tottenhama, saj je Dele Alli že v 11. minuti poslal žogo v mrežo Unitedo po natančni podaji Christiana Eriksena. A vodstvo Londončanov ni dolgo zdržalo, po preteku polovice prvega polčasa je z glavo za 1:1 poskrbel Alexis Sanchez. Tottenham, ki je doživel že osmi zaporedni poraz v polfinalnih obračunih, je bil tik pred odhodom na glavni odmor znova blizu temu, da povede, Eric Dier je namreč zadel vratnico.

Odločitev je nato padla v 62. minuti. Ander Herrera je poslal nizek udarec pod Tottenhamovim vratarjem Michelom Vormom za 2:1. Rdeči vragi so nato brez večjih težav odbijali napade tekmecev. 

Četa Joseja Mourinha bo v finalu zaigrala proti boljšemu iz nedeljskega dvoboja med Chelseajem in Southamptonom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.