Šport > Nogomet
96 ogledov

Znan prvi finalist FA pokala

Ander Herrera
V polfinalu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu sta se pomerila Manchester United in Tottenham.

Manchester United je na slovitem Wembleyju z 2:1 premagal Tottenham in se še dvajsetič v zgodovini kluba uvrstil v finale FA pokala, s tem pa je izenačil rekordni dosežek Arsenala. Topničarji so doslej sicer osvojili 13 lovorik v tem tekmovanju, 12 pa jih imajo na svojem računu rdeči vragi. 

Začetek tekme se je sicer odvijal po željah navijačev Tottenhama, saj je Dele Alli že v 11. minuti poslal žogo v mrežo Unitedo po natančni podaji Christiana Eriksena. A vodstvo Londončanov ni dolgo zdržalo, po preteku polovice prvega polčasa je z glavo za 1:1 poskrbel Alexis Sanchez. Tottenham, ki je doživel že osmi zaporedni poraz v polfinalnih obračunih, je bil tik pred odhodom na glavni odmor znova blizu temu, da povede, Eric Dier je namreč zadel vratnico.

Odločitev je nato padla v 62. minuti. Ander Herrera je poslal nizek udarec pod Tottenhamovim vratarjem Michelom Vormom za 2:1. Rdeči vragi so nato brez večjih težav odbijali napade tekmecev. 

Četa Joseja Mourinha bo v finalu zaigrala proti boljšemu iz nedeljskega dvoboja med Chelseajem in Southamptonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice