Znan prvi konferenčni polfinalist

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodilna ekipa pacifiške skupine moštvo Anaheim Ducks je brez poraza, v prvem krogu je s 4:0 odpravila Winnipeg Jets, napredovala v naslednji krog izločilnih bojev letošnjega prvenstva.
Oglej si celoten članek

V rednem delu najuspešnejše moštvo zahodnega dela lige NHL Anaheim ni imelo večjih težav z Winnipegom, ki si je vstopnico za končnico priborilo v boju z lanskimi prvaki Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Anaheim je dobil uvodni tekmi na domačem ledu, nato pa je bil prepričljivejši tudi v gosteh pri Winnipegu, četrto tekmo uvodnega kroga končnice so rački dobili z izidom 5:2. Racmane v drugem krogu čaka boljši iz serije med Calgaryjem in Vancouvrom (3:1).

V drugem konferenčnem četrtfinalu na Zahodu pa sta povsem izenačeni Minnesota Wild in St. Louis Blues, obe moštvi imata v igri na štiri zmage po dve zmagi. St. Louis se je v gosteh pri Minnesoti vrnil in s kar 6:1 dobil četrto tekmo.

V vzhodni konferenci so hokejisti Montreal Canadiens zapravili prvi zaključni plošček za napredovanje v naslednji krog. Hokejisti Ottawa Senators so vpisali prvo zmago v letošnji končnici z 1:0 in v četrtfinalu izid v zmagah znižali na 1:3.

Na robu izpada se je znašlo moštvo Pittsburgh Penguins, ko je na domačem ledu po podaljšku z 2:1 izgubilo proti New York Rangers, ki bodo lahko že na peti tekmi na domačem ledu dvorane Madison Square Garden imeli prvi zaključni plošček za napredovanje v naslednji krog.

Liga NHL, končnica, 1. krog, izidi:

Vzhod:

Ottawa Senators : Montreal Canadiens 1:0 /1:3/
Winnipeg Jets : ANAHEIM DUCKS 2:5 /0:4/

Zahod:

Minnesota Wild : St. Louis Blues 1:6 /2:2/
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 1:2* /1:3/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.