Šport
29 ogledov

Znan prvi konferenčni polfinalist

anaheim ducks Reuters
Vodilna ekipa pacifiške skupine moštvo Anaheim Ducks je brez poraza, v prvem krogu je s 4:0 odpravila Winnipeg Jets, napredovala v naslednji krog izločilnih bojev letošnjega prvenstva.

V rednem delu najuspešnejše moštvo zahodnega dela lige NHL Anaheim ni imelo večjih težav z Winnipegom, ki si je vstopnico za končnico priborilo v boju z lanskimi prvaki Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Anaheim je dobil uvodni tekmi na domačem ledu, nato pa je bil prepričljivejši tudi v gosteh pri Winnipegu, četrto tekmo uvodnega kroga končnice so rački dobili z izidom 5:2. Racmane v drugem krogu čaka boljši iz serije med Calgaryjem in Vancouvrom (3:1).

V drugem konferenčnem četrtfinalu na Zahodu pa sta povsem izenačeni Minnesota Wild in St. Louis Blues, obe moštvi imata v igri na štiri zmage po dve zmagi. St. Louis se je v gosteh pri Minnesoti vrnil in s kar 6:1 dobil četrto tekmo.

V vzhodni konferenci so hokejisti Montreal Canadiens zapravili prvi zaključni plošček za napredovanje v naslednji krog. Hokejisti Ottawa Senators so vpisali prvo zmago v letošnji končnici z 1:0 in v četrtfinalu izid v zmagah znižali na 1:3.

Na robu izpada se je znašlo moštvo Pittsburgh Penguins, ko je na domačem ledu po podaljšku z 2:1 izgubilo proti New York Rangers, ki bodo lahko že na peti tekmi na domačem ledu dvorane Madison Square Garden imeli prvi zaključni plošček za napredovanje v naslednji krog.

Liga NHL, končnica, 1. krog, izidi:

Vzhod:

Ottawa Senators : Montreal Canadiens 1:0 /1:3/
Winnipeg Jets : ANAHEIM DUCKS 2:5 /0:4/

Zahod:

Minnesota Wild : St. Louis Blues 1:6 /2:2/
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 1:2* /1:3/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.