Znan še zadnji konferenčni finalist

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V finalu vzhoda še New York Rangers.
Oglej si celoten članek

V konferenčni finale severnoameriške hokejske lige NHL so se prebili tudi New York Rangers. Na odločilni sedmi tekmi polfinala na vzhodu so v gosteh v Raleighu s 6:2 premagali Carolina Huriccanes.

V finalu bodo igrali z branilci naslova Tampo Bay Lightning. New York, ki se je v konferenčni finale prebil prvič po letu 2015, ko ga je nato izločila prav Tampa, bo imel na morebitni odločilni sedmi tekmi prednost domačega igrišča.

Tokrat je v Severni Karolini z dvema goloma izstopal Chris Kreider, po gol in podajo sta k zmagi dodala Adam Fox in Andrew Copp, vratar Igor Šesterkin pa je zbral kar 36 obramb. Mika Zibanejad je svoji statistiki dodal tri podaje.

Foto: Profimedia Carolina Hurricanes : New York Rangers

Carolina, prvi nosilec vzhoda, je danes doživela sploh prvi poraz na domačem ledu v končnici. Gostitelji so imeli kar nekaj težav na vratarskem mestu, saj je Antti Raanta zbral 16 obramb, preden je moral zaradi poškdobe z ledu. Pjotr Kočetkov je nato zbral še devet obramb. Z ledu je moral tudi Seth Jarvis, ki ga je zadel branilec New Yorka Jacob Trouba.

Tekma je bila dokončno odločena v uvodu v zadnjo četrtino, ko je Kreider v 44. minuti zadel za 4:0. Vincent Trochek je v 49. minuti domačim na kratko vrnil upanje, a je le 50 sekund kasneje Filip Chytil spet povišal na 5:1.

Na zahodu sta finalista Edmonton Oilers in Colorado Avalanche.

 

* Izidi, končnica, 2. krog:
- vzhodna konferenca:
Carolina Hurricanes - New York Rangers  2:6
- New York Rangers so se s 4:3 v zmagah uvrstili v konferenčni finale

Opomba: ekipe igrajo na štiri zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.