Šport
137 ogledov

Znan še zadnji konferenčni finalist

Carolina Hurricanes : New York Rangers Profimedia
V finalu vzhoda še New York Rangers.

V konferenčni finale severnoameriške hokejske lige NHL so se prebili tudi New York Rangers. Na odločilni sedmi tekmi polfinala na vzhodu so v gosteh v Raleighu s 6:2 premagali Carolina Huriccanes.

V finalu bodo igrali z branilci naslova Tampo Bay Lightning. New York, ki se je v konferenčni finale prebil prvič po letu 2015, ko ga je nato izločila prav Tampa, bo imel na morebitni odločilni sedmi tekmi prednost domačega igrišča.

Tokrat je v Severni Karolini z dvema goloma izstopal Chris Kreider, po gol in podajo sta k zmagi dodala Adam Fox in Andrew Copp, vratar Igor Šesterkin pa je zbral kar 36 obramb. Mika Zibanejad je svoji statistiki dodal tri podaje.

Carolina Hurricanes : New York Rangers | Avtor: Profimedia Profimedia

Carolina, prvi nosilec vzhoda, je danes doživela sploh prvi poraz na domačem ledu v končnici. Gostitelji so imeli kar nekaj težav na vratarskem mestu, saj je Antti Raanta zbral 16 obramb, preden je moral zaradi poškdobe z ledu. Pjotr Kočetkov je nato zbral še devet obramb. Z ledu je moral tudi Seth Jarvis, ki ga je zadel branilec New Yorka Jacob Trouba.

Tekma je bila dokončno odločena v uvodu v zadnjo četrtino, ko je Kreider v 44. minuti zadel za 4:0. Vincent Trochek je v 49. minuti domačim na kratko vrnil upanje, a je le 50 sekund kasneje Filip Chytil spet povišal na 5:1.

Na zahodu sta finalista Edmonton Oilers in Colorado Avalanche.

 

* Izidi, končnica, 2. krog:
- vzhodna konferenca:
Carolina Hurricanes - New York Rangers  2:6
- New York Rangers so se s 4:3 v zmagah uvrstili v konferenčni finale

Opomba: ekipe igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.