Znana ekipa za celinski pokal v Beljaku

Foto: Žurnal24 Primož Pikl je bil v kvalifikacijah najdaljši med kvalifikanti.
Slovenski smučarski skakalci so se na internih kvalifikacijah potegovali za nastop na tekmi celinskega pokala v Beljaku. Slovenci imajo na voljo sedem mest.
Oglej si celoten članek

Mesta v reprezentanci je imela zagotovljena trojica, drugi pa so se potegovali za štiri preostala mesta. Že pred kvalifikacijami je bilo jasno, da bodo v Beljaku nastopili Primož Pikl, ker lovi kvoto za svetovni pokal, Jure Bogataj, ki je dobro nastopal na VN v Hakubi, in Mitja Mežnar, ki lovi kvoto za celinski pokal. V kvalifikacijah so bili najboljši Primož Zupan, Anže Damjan, Rok Zima, Luka Bardorfer in Jure Šinkovec. "Danes je bil najboljši Primož Zupan, drugi je bil Anže Damjan, ki je po dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe začel skakati šele minuli teden, tretji pa nekdanji kombinatorec Rok Zima. Nastop na obeh tekmah si je s četrtim mestom priskakal še Luka Bardorfer, medtem ko je bil Jure Šinkovec peti. Ker imamo na voljo zgolj sedem mest, na prvi tekmi zagotovo ne bo nastopil. A če bo Primož Pikl že na uvodni tekmi končal med prvimi tremi, bi to pomenilo, da je nabral dovolj točk, tako da v nedeljo ne bo skakal in bo priložnost dobil Šinkovec," je pojasnil glavni trener B-reprezentance Goran Janus in poudaril, da je glavni kratkoročni cilj lovljenje kvot tako za svetovni kot celinski pokal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.