Šport
29 ogledov

Znana ekipa za celinski pokal v Beljaku

Primož Pikl je bil v kvalifikacijah najdaljši med kvalifikanti. Žurnal24 main
Slovenski smučarski skakalci so se na internih kvalifikacijah potegovali za nastop na tekmi celinskega pokala v Beljaku. Slovenci imajo na voljo sedem mest.

Mesta v reprezentanci je imela zagotovljena trojica, drugi pa so se potegovali za štiri preostala mesta. Že pred kvalifikacijami je bilo jasno, da bodo v Beljaku nastopili Primož Pikl, ker lovi kvoto za svetovni pokal, Jure Bogataj, ki je dobro nastopal na VN v Hakubi, in Mitja Mežnar, ki lovi kvoto za celinski pokal. V kvalifikacijah so bili najboljši Primož Zupan, Anže Damjan, Rok Zima, Luka Bardorfer in Jure Šinkovec. "Danes je bil najboljši Primož Zupan, drugi je bil Anže Damjan, ki je po dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe začel skakati šele minuli teden, tretji pa nekdanji kombinatorec Rok Zima. Nastop na obeh tekmah si je s četrtim mestom priskakal še Luka Bardorfer, medtem ko je bil Jure Šinkovec peti. Ker imamo na voljo zgolj sedem mest, na prvi tekmi zagotovo ne bo nastopil. A če bo Primož Pikl že na uvodni tekmi končal med prvimi tremi, bi to pomenilo, da je nabral dovolj točk, tako da v nedeljo ne bo skakal in bo priložnost dobil Šinkovec," je pojasnil glavni trener B-reprezentance Goran Janus in poudaril, da je glavni kratkoročni cilj lovljenje kvot tako za svetovni kot celinski pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.