Znana nova svetovna prvaka

Foto: Epa
Foto: Epa
Bastianini svetovni prvak razreda moto2, v moto 3 slavil Arenas.
Oglej si celoten članek

V portugalskem Portimau se je končala sezona svetovnega prvenstva v motociklizmu v razredu moto2. Naslov prvaka si je zagotovil Italijan Enea Bastianini (Kalex), ki je bil tokrat peti. Zadnjo dirko sezone je dobil Avstralec Remy Gardner (Kalex).

Bastianini je imel pred zadnjo dirko 14 točk prednosti, zato mu ni bilo potrebno preveč tvegati. S petim mestom je na koncu ohranil devet točk naskoka pred Italijanom Luco Marinijem (Kalex) in Britancem Samom Lowesom (Kalex), ki sta preizkušnjo v Portimau končala na drugem in tretjem mestu. Za Gardnerja pa je bila današnja zmaga prva v karieri.

Video Obležal na stezi, za njim pa dirkači s polnim plinom

Odločitev o svetovnem prvaku je padla tudi v razredu moto3. V najšibkejšem razredu je bil tokrat najhitrejšil Španec Raul Fernandez (KTM). Naslov svetovnega prvaka pa si je kljub le 12. mestu na zadnji dirki privozil Španec Albert Arenas (KTM). Fernandez je v bitki za zadnjo zmago v sezoni premagal Italijana Dennisa Foggio (Honda) in rojaka Jeremyja Alcobo (Honda).

Arenas je sezono končal pri skupno 174 točkah, kar je bilo dovolj za naslov. Štiri točke sta za njim zaostala drugi Italijan Tony Arbolino (Honda), ki je bil danes peti, ter tretji Japonec Ai Ogura (Honda), danes osmi.

Foto: Epa Albert Arenas

V elitnem razredu motoGP je bil svetovni prvak znan že pred VN Portugalske. Naslov si je na prejšnji dirki zagotovil Španec Joan Mir (Suzuki).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.