Znana polfinalista lige NFL

Foto: Epa
Foto: Epa
Dve moštvi le še korak od slovitega Super Bowla.
Oglej si celoten članek

Ekipi ameriškega nogometa Philadelphia Eagles in New England Patriots sta prvi polfinalistki lige NFL. Philadelphia je v polfinalu konference NFC premagala lanske finaliste Atlanta Falcons s 15:10 (9:10), branilec naslova New England pa je bil v polfinalu konference AFC s 35:14 boljši od Tennessee Titans.

Eagles se bodo za finale oziroma tako imenovani Super Bowl, ki bo na sporedu 4. februarja, prihodnji teden doma pomerili z boljšimi iz današnjega dvoboja med Minnesota Vikings in New Orleans Saints.

Obramba dobila obračun

Dvoboj v Philadelphiji je bil do konca zelo napet, Eagles pa so Falcons zaustavili predvsem z dobro obrambo, ko so v zadnjem napadu na tekmi gostje obstali le dva jarda od njihovega končnega polja. Atlanta je imela skozi celoten dvoboj težave v napadu, edini touchdown pa je dosegla po napaki gostiteljev, ko so za uspešen napad potrebovali le 18 jardov.

Nazoren video Huda poškodba, komaj so mu rešili nogo

Na drugi strani je rezervni podajalec Philadelphie Nick Foles izbiral kratke, a zanesljive podaje, ob uspešnih tekih 'running backov' Jaya Ajayija in LeGarrettea Blounta pa je to na koncu prineslo zadostnih 15 točk. Foles je skupno izvedel 30 podaj, od tega 23 uspešnih, za skupno 246 jardov, ni pa mu uspelo podati za touchdown. Edinega za domače je sicer s prebojem skozi gostujočo obrambo z enega jarda dosegel Blount. 'Kicker' Jake Elliott, ki je sicer zgrešil en strel za dodatno točko, je vpisal tri uspešne strele iz polja, ob koncu prvega polčasa je zadel tudi z velike oddaljenosti. Za tri točke je poskrbel s 'field goalom' z razdalje 53 jardov.

Foto: Epa Jake Elliott, Philadelphia Eagles

Na tekmi so sicer prav s field goalom povedli Falcons, a so v drugi četrtini domači po uspešnih akcijah Ajayija, Blounta in 'wide receiverja' Nelsona Agholorja, ki je domače popeljal na en jard od končne cone, poskrbeli za prvi preobrat na dvoboju. Po že omenjeni napaki domače vrste so na glavni odmor vseeno s prednostjo (10:9) krenili gostje. Vendar je bil napad Atlante nato v drugem polčasu povsem zaustavljen, gostitelji pa so s streli iz polja prišli do vodstva s 15:10. Falcons so imeli še en napad, minuto in pet sekund pred koncem tekme pa so prišli na dva jarda od uspeha. Časa je ostalo le še za en poizkus, podajalec Matt Ryan pa je iskal s podajo svojega najboljšega lovilca Julija Jonesa, a je bila podaja malce previsoka. 

Brady znova odličen

Patriots, pri katerih je James White dosegel dva zadetka oziroma touchdowna, podajalec Tom Brady, ki je postal najstarejši "quarterback" z zmago v končnici, pa je podal za tri zadetke, pa bodo tekmeca v finalu konference AFC prav tako dobili danes zvečer, in sicer bo njihov tekmec boljši iz dvoboja med Pittsburgh Steelers in Jacksonville Jaguars.

Kakšna sreča Le kdo rabi soigralce, podal samemu sebi

Dvoboj med Pats in Titans je bil v veliki meri odločen že v drugi četrtini. Gostje iz Tennesseeja so v pet minut dolgem napadu osvojili 95 jardov, po vrhunskem podajanju Marcusa Mariote pa je touchdown dosegel Corey Davis. A vodstvo tekmeca je razjezilo Patriote. Ti so v zadnjih minutah druge četrtine povsem zagospodarili na igrišču in z dvema touchdownoma Whita povedli, nato pa je z novim zadetkom za vodstvo z 21:7 poskrbel še Chris Hogan. 

Foto: Epa Tom Brady

Titans so drugi polčas odprli z dvema neuspešnima napadoma, dokončni udarec za njihove upe na Super Bowl pa jim je zadal Brandon Bolden (28:7). Kasneje je do novega touchdowna prišla še naveza Brady - Rob Gronkowski, do konca tekme pa so gostje le še kozmetično popravili rezultat na 35:14. Podajalec Patriotov Brady je tekmo končal s 35 uspešnimi podajami za skupno 337 osvojenih jardov, Patriots pa so se že sedmič zapored uvrstili v finale svoje konference. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.