Juve strl srce Blažiču, Verbič med boljšimi proti Barci, a...

V osmini finala že Chelsea, Sevilla, Barcelona in Juventus.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Chelseaja in Seville so si že na dveh popoldanskih tekmah zagotovili osmino finala v ligi prvakov. V skupini E so prvi v 4. krogu z 2:1 slavili v Rennesu, drugi pa v Krasnodarju z enakim izidom.

Chelsea je v Franciji povedel v 22. minuti z golom Calluma Hudson-Odoija, Sehrou Guirassy je izenačil v 85., v prvi minuti sodniškega dodatka pa je zmago Angležem prinesel Olivier Giroud.

Zelo podobno se je odvijala tekma v Rusiji. Gostje so povedli, domači izenačili v drugem polčasu, v sodnikovem podaljšku pa so nato favoriti postavili stvari na svoje mesto. Sevilla je povedla že v četrti minuti z bombo Ivana Rakitića, Krasnodar je izenačil v 56. minuti z golom Maciela Wandersona, Munir El Haddadi pa je v peti minuti dodatka zadel za zmago Andaluzijcev.

Blažič za las ob veliko točko

V skupini g Sta v prvih enajstericah zaigrala dva Slovenca. Benjamin Verbič je s kijevskim Dinamom gostil Barcelono, Miha Blažič pa je s Ferencvarosom gostoval v Torinu pri Juventusu. Madžari so celo povedli, ko je v 19. minuti v polno nameril Albanec Myrto Uzuni. Ta je zadetek proslavil v slogu Cristiana Ronalda s skokom v zrak in pristankom z razširjenimi rokami. A tudi sloviti Portugalec se je nato vpisal med strelce, v 35. minuti je poskrbel za 1:1. To je bil sicer njegov 180. nastop v evropskih tekmovanjih.

Ronaldo in soigralci so v drugem polčasu lovili zmago, a so obrambno naravnani gostje, že v prvi postavi se je znašlo pet branilcev, so dolgo v rokah držali veliko točko. Z remijev v Torinu bi imeli Madžari v boju za tretje mesto v skupini točko več od Ukrajincev. 

A v 92. minuti je uspeh Ferencvarosa preprečil rezervist Alvaro Morata, ki je zadel za končnih 2:1.

Verbič med najaktivnejšimi

V Kijevu je bil Verbič udeležen v najnevarnejšo akcijo domačih, ko je po podaji z desne v kazenskem prostoru ustavljal žogo in jo snedel z noge soigralca Vitalija Bujalskija, ki bi sicer najverjetneje prišel do neoviranega strela. Slovenski reprezentant je bil aktiven tudi na začetku drugega polčasa, ko je najprej precej z desne strani šestnajsterca preizkusil pripravljenost vratarja Marc-Andreja ter Stegna, ki ni imel večjih težav, nato pa je Slovenec padel ob branilcu Clémentu Lengletu, a njegov rojak Matej Jug ni dosodil enajstmetrovke. Menil je, da je Verbič sam poiskal kontakt.

Foto: Epa Benjamin Verbič

Nato pa je Barcelona hitro odločila dvoboj. V 52. minuti je svoj prvi zadetek v ligi prvakov dosegel Sergino Dest, ki je prišel do okroglega usnja po prodoru rezervista Martina Braithwaita in lepo zadel v dolgi kot, pet minut kasneje pa je po kotu zadel še Danec. 

V 64. minuti se je Verbič na sredini igrišča dobro otresel Lengleta, potegnil v protinapad in oddal žogo do Bujalskija, ki jo je le podaljšal do Carlosa de Pene. Urugvajec se je znašel sam pred vratarjem, a grdo zgrešil cilj. Še zadnje vprašanje o zmagovalcu je bilo odločeno v 70. minuti, ko je Braithwaite izkoristil enajstmetrovko. Danec je bil že pred golom z bele točke v izjemni priložnosti, a so ga ob strelu potisnili, Jug pa je dosodil najstrožjo kazen.

Verbič je kasneje zatresel tudi mrežo, a se je znašel v prepovedanem položaju. V sodnikovem dodatku je piko na i z zadetkom postavil še Antoine Griezmann. Barcelona in Juventus sta že napredovala.

Norvežana ni moč ustaviti

V skupini D je v dresu dortmundske Borusse znova blestel mladi Norvežan Erling Braut Håland. Dvajsetletnik je znova zabil dva zadetka in je tako zdaj pri številki 16 v ligi prvakov, odigral je le 12 tekem. Nemci so s 3:0 odpravil Club Brugge. Zanesljivo je slavil tudi Lazio. Rimljani so s 3:1, dva gola je dosegel Ciro Immobile, premagali Zenit.

V skupini H se je Manchester United maščeval za blamažo v Istanbulu, tokrat je s 4:1 premagal Basaksehir. Bruno Fernandes je že v prvem polčasu imel priložnost za hat-trick, a ga je ob izvajanju enajstmetrovke tokrat zamenjal Marcus Rashford.

V Parizu se je PSG pomeril z Leipzigom, pri slednjem je Kevin Kampl obsedel na klopi. Odločitev je padla v 10. minuti, ko je z 11 metrov zadel Neymar.

Liga prvakov, skupinski del, 4. kolo:

Skupina E:
Rennes : Chelsea  1:2 (0:1)
Guirassy 85.; Hudson Odoi 22., Giroud 91.

Krasnodar : Sevilla  1:2 (0:1)
Wanderson 56.; Rakitić 4., Munir 95.

Lestvica: Chelsea in Sevilla 10, Rennes in Krasnodar 1

 

Skupina F:
Lazio : Zenit  3:1 (2:1)
Immobile 3., 54./11-m, Parolo 22.; Dzjuba 25.

Borussia (D) : Club Brugge  3:0 (2:0)
Haland 18., 60., Sancho 45.

Lestvica: Borussia 9, Lazio 8, Brugge 4, Lazio 1

 

Skupina G:
Dinamo Kijev : Barcelona  0:4 (0:0)
Dest 52., Braithwaite 57., 70., Griezmann 92.

Juventus : Ferencvaros  2:1 (1:1)
Ronaldo 35., Morata 92.; Uzuni 19.

Lestvica: Barcelona 12, Juventus 9, Dinamo in Ferencvaros 1

 

Skupina H:
Manchester United : Istanbul Basaksehir  4:1 (3:0)
Fernandes 7., 19., Rashford 35./11-m, James 92.; Turuc 75.

PSG : RB Leipzig  1:0 (1:0)
Neymar 10./11-m

Lestvica: Manchester United 9, PSG in Leipzig 6, Basaksehir 3

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.