Znani prvi štirje četrtfinalisti

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Francije so v drugi tekmi osmine finala svetovnega prvenstva na stadionu Pierre Mauroy v Lillu z 31:25 (14:13) premagali Islandijo. V prvi tekmi je bila v Albertvillu Norveška s 34:24 (12:10) boljša od Makedonije. Španija je z 28:27 (16:18) izločila Brazilijo.
Oglej si celoten članek

Kar 28 tisoč gledalcev na nogometnem stadionu Pierre Mauroy je spremljalo zmago francoske reprezentance na tekmi osmine finala proti Islandiji. Toliko gledalcev se v zgodovini svetovnih rokometnih prvenstev še nikoli ni zbralo, vseeno pa to ni bil največji obisk na rokometnih tekmah.

Foto: EPA norveška rokomet sp 2017 Še več, natančneje 44189, se jih je zbralo v poletnih mesecih leta 2014, ko sta se na nogometnem stadionu v Frankfurtu na tekmi nemške bundeslige pomerili ekipi Rhein-Neckar Löwen in HSV Hamburg.

Aktualni svetovni prvaki dvoboja proti Islandcem, ki so si šele na zadnji tekmi skupine B zagotovili nastop v osmini finala, niso začeli najbolj obetavno. V peti minuti so zaostajali z 0:3, do v 12. s 4:7, že v 15. pa je sledilo prvo izenačenje na tekmi. Na polčas so domači rokometaši odšli z golom prednosti, na začetku drugega pa so povedli z 21:14. Islandci so se jim osem minut pred koncem tekme približali na gol zaostanka (22:25), vendar je Daniel Narcisse poskrbel, da ni prišlo do preobrata. Za domačo reprezentanco je Michael Guigou dosegel šest golov, s sedmimi je bil najboljši strelec islandske reprezentance Runar Karason.

Tudi Makedonci so v prvi tekmi osmine finala v prvem polčasu še držali korak z Norvežani, do odločitve pa je prišlo v prvih desetih minutah drugega polčasa, ko so Norvežani s plus dva prišli do plus sedem. S šestimi goli sta se v norveški izbrani vrsti izkazala Magnus Jondal in Eivind Tangen, šest golov je za Makedonijo prispeval tudi Kiril Lazarov.

Španija po hudem boju naprej

Brazilski rokometaši so v dvoboj s favoriziranimi Španci krenili odlično, saj so vodili praktično ves prvi polčas. V 18. minuti z golom Cesarja Augusta Almeide tudi s tremi goli (11:8), na odmor pa so odšli s prednostjo dveh golov. Tudi v drugem polčasu so Brazilci, ki v napadu niso bili več tako učinkoviti, dolgo držali korak s španskimi rokometaši, ki so z golom Alexa Dušebajeva v 40. minuti izid izenačili (20:20). Osem minut pred koncem tekme so z golom Fabia Chiufa Brazilci še zadnjič na tekmi prišli do vodstva (26:25), a nato niso več zatresli španske mreže. Zato pa so bili izbranci Valera Rivera uspešni trikrat, zmago pa je potrdil Dušebajev, ki je bil ob Joanu Cannelasu s petimi goli tudi najboljši strelec španske reprezentance. V brazilski izbrani vrsti je bil s sedmimi goli najbolj učinkovit Joao Pedro Silva.

SP 2017, izločilni boji, osmina finala:

Norveška - Makedonija 34:24 (12:10)
Francija - Islandija 31:25 (14:13)
Rusija - Slovenija 26:32 (15:13)
Brazilija - Španija 27:28 (18:16)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.