Znani so že trije polfinalisti

Foto: Epa
Foto: Epa
Američan Taylor Fritz se je po hudem boju uvrstil v polfinale zaključnega turnirja ATP Finals v Torinu.
Oglej si celoten članek

Američan Taylor Fritz je tretji polfinalist sklepnega teniškega turnirja sezone ATP v Torinu. Na odločilni tekmi zelene skupine je po hudem boju premagal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima s 7:6 (4), 6:7 (5) in 6:2.

V dvoboju, ki je trajal kar dve uri in 45 minut, je Fritz pobudo prevzel šele v odločilnem tretjem nizu, ko je tekmecu pri vodstvu s 3:2 prvič odvzel servis ter nato z odvzemom servisa končal tudi dvoboj.

Bo lahko igral? Avstralci sprejemajo odločitev glede Đokovića za prihodnje leto

Pred tem sta v prvem nizu oba igralca zanesljivo dobivala igre na svoj servis in odločila je podaljšana igra. Podobno je bilo v drugem nizu, kjer je imel Fritz v tretji igri trikrat priložnost, da tekmecu odvzame servis, a bil pri tem neuspešen. Zato sta morala Američan in Kanadčan še drugič v podaljšano igro, Auger-Aliassime pa je izid v nizih poravnal.

Foto: Epa

V popoldanskem dvoboju iste skupine je prvi nosilec Španec Rafael Nadal vendarle dosegel prvo zmago, potem ko je v 7:5 in 7:5 ugnal Norvežana Casperja Ruuda. Ruud pa se je z dvema zmagama že pred tem prebil v polfinale.

V rdeči skupini si je polfinale že priigral Srb Novak Đoković, drugega polfinalista pa bo dal današnji dvoboj med Grkom Stefanosom Cicipasom in Rusom Aleksandrom Rubljovom.

Izid, finale ATP:
- zelena skupina, 3. krog:
Rafael Nadal (Špa/1) - Casper Ruud (Nor/3) 7:5, 7:5
Taylor Fritz (ZDA/8) - Felix Auger-Aliassime (Kan/6) 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.