Šport
273 ogledov

Avstralci sprejemajo odločitev glede Đokovića za prihodnje leto

Novak Đoković Epa
Pomembna novica za srbskega teniškega igralca.

Novak Đoković je bil januarja izgnan iz Avstralije tik pred začetkom grand slam turnirja v Melbournu, ker ni izpolnjeval pogojev pristojnih oblasti za nastop. Te so takrat zahtevale, da na tekmovanju nastopijo le igralci, ki so v Avstralijo prispeli cepljeni proti koronavirusu, ali pa pred turnirjem prebijejo zahtevano obdobje v karanteni. Za to se v taboru Srba takrat niso odločili.

Deset mesecev kasneje so pravila v Avstraliji že povsem drugačna, za vstop v državo ni več potrebno potrdilo o cepljenju.

Izgon iz države sicer avtomatično vključuje tudi triletno prepoved pridobitve novega vizuma, zato so bili ogroženi še naslednji Đokovićevi nastopi na Australian Opnu. A zdaj si lahko Srb oddahne, saj naj bi avstralski minister za priseljevanje Andrew Giles sprejel odločitev o odpravi prepovedi. Đoković bo tako po predvidevanjih v naslednjem letu lahko nastopil v Melbournu.

"Odločitev je sicer povsem na strani avstralske vlade. Vem, da si Novak želi priti, igrati in tekmovati. Rad ima Avstralijo, tu je doživljal največje uspehe v svoji karieri. A o njegovem vizumu odloča nekdo drug, to bomo morali upoštevati," je za BBC izjavil direktor avstralskega grand slam turnirja Craig Tiley.

Đoković, ki je v svoji karieri sicer kar devetkrat osvojil turnir v Melbournu, je dobro novico sicer že izvedel med udeležbo na zaključnem turnirju sezone. "Vesel sem. Padel mi je kamen od srca. Boljše novice ne bi mogel prejeti, pomeni pa veliko olajšanje, a ne samo meni, ampak tudi mojim najbližjim, ki so morali lani prestati veliko hudega," je dejal Đoković in dodal, da je novica vplivala tudi na njegovo igro v Torinu.

"Mislim, da letos nisem velikokrat igral boljšega tenisa, kot sem ga danes, posebno v drugem nizu, ki je bil brezhiben. Nisem imel nobenega pritiska in verjamem, da bo tako tudi na naslednjih dvobojih," je bil po dvoboju odlično razpoložen Srb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.