Šport
114 ogledov

Konec sanj za Nadala

Rafael Nadal Profimedia
Drugi poraz Nadala v drugem obračunu v Torinu. Konec sanj o številki ena ob koncu sezone. Ta čast bo pripadla Carlosu Alcarazu.

Prvi nosilec zaključnega teniškega turnirja ATP v Torinu Španec Rafael Nadal je v skupini A zabeležil še drugi poraz. S 6:3 in 6:4 ga je premagal Kanadčan Felix Auger-Aliassime. Ko je prvi niz na večernem dvoboju proti Casperju Ruudu izgubil tudi Taylor Fritz, je postalo jasno, da Španec za napredovanje nima več možnosti. 

Nadal, ki še nikoli ni osvojil zaključnega turnirja, je v prvem krogu brez dobljenega niza izgubil proti Američanu Taylorju Fritzu, svoje navijače pa je na podoben način razočaral tudi v drugem dvoboju. Tudi če bo v zadnjem krogu premagal vročega Norvežana Casperja Ruuda, v polfinale zaključnega mastersa ne bo napredoval. 

Španec, ki je zabelil četrti zaporedni poraz, je storil preveč napak, da bi lahko iztržil ugodnejši rezultat, servis tekmeca pa je bil tako kot na dvoboju s Fritzem zanj prehuda ovira. Poraz je v loži Auger-Aliassimeja spremljal Nadalov stric in bivši Rafin trener Toni Nadal, ki zdaj skrbi za Kanadčana.

Nadal je tako izgubil možnosti, da bi se prebil do številke 1 na ATP-lestvici, kjer bo na vrhu ostal Carlos Alcaraz. S tem pa je 19-letnik postal tudi najmlajši teniški igralec v zgodovini modernega tenisa, ki mu je to uspelo. 

Izid:
Felix Auger-Aliassime (Kan/5) - Rafael Nadal (Špa/1) 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.