Znani vsi udeleženci drugega dela

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemčija, Nizozemska, Egipt in Danska zmagali v svojih skupinah.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Nemčije, Nizozemske, Egipta in Danske so zmagali v svojih predtekmovalnih skupinah na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem. S 3. krogom se je končal prvi del, v drugega bo Slovenija v sredo vstopila v Krakovu, kjer jo čakajo na papirju najlažji tekmec Iran, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović.

Nemčija je v predtekmovalni skupini E, ki je potekala v Katovicah, kjer so dve zmagi ob porazu s Francijo dosegli tudi varovanci Uroša Zormana, dosegla tri zmage. V prvi tekmi skupine je s 37:21 dotolkla še zadnjeuvrščeno Alžirijo. V dvoboju za drugo mesto je Srbija po treh golih prednosti v prvem polčasu nato v drugem strla odpor Katarja za zmago s 34:24, igralec tekme je bil srbski vratar Dejan Milosavljev.

V Krakovu je igrala skupina F, najprej je Argentina po slavju s 35:26 prišla do prve zmage proti zadnji Severni Makedoniji, v dvoboju doslej neporaženih ekip pa je povsem izenačeno partijo proti Nizozemski dobila Norveška s 27:26. Sander Sagosen je za zmagovalce tekme in skupine dosegel sedem golov.

Egipt je končal na čelu skupine G s šestimi točkami, ko je v Jönköpingu s 35:16 nadigral ZDA. Hrvaška je bila druga, premagala je Maroko, ki je končal brez točke. Za zmago s 36:24 je Luka Cindrić zabil devet golov.

Danska je Tunizijo v skupini H v večerni tekmi porazila s 34:21 in v prvem delu SP v Malmöju osvojila vse tri pare točk. Bahrajn je pred tem s 30:28 ugnal Belgijo in s tremi točkami končal na drugem mestu skupine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.