Šport
345 ogledov

Znani vsi udeleženci drugega dela

Sander Sagosen Profimedia
Nemčija, Nizozemska, Egipt in Danska zmagali v svojih skupinah.

Rokometaši Nemčije, Nizozemske, Egipta in Danske so zmagali v svojih predtekmovalnih skupinah na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem. S 3. krogom se je končal prvi del, v drugega bo Slovenija v sredo vstopila v Krakovu, kjer jo čakajo na papirju najlažji tekmec Iran, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović.

Nemčija je v predtekmovalni skupini E, ki je potekala v Katovicah, kjer so dve zmagi ob porazu s Francijo dosegli tudi varovanci Uroša Zormana, dosegla tri zmage. V prvi tekmi skupine je s 37:21 dotolkla še zadnjeuvrščeno Alžirijo. V dvoboju za drugo mesto je Srbija po treh golih prednosti v prvem polčasu nato v drugem strla odpor Katarja za zmago s 34:24, igralec tekme je bil srbski vratar Dejan Milosavljev.

V Krakovu je igrala skupina F, najprej je Argentina po slavju s 35:26 prišla do prve zmage proti zadnji Severni Makedoniji, v dvoboju doslej neporaženih ekip pa je povsem izenačeno partijo proti Nizozemski dobila Norveška s 27:26. Sander Sagosen je za zmagovalce tekme in skupine dosegel sedem golov.

Egipt je končal na čelu skupine G s šestimi točkami, ko je v Jönköpingu s 35:16 nadigral ZDA. Hrvaška je bila druga, premagala je Maroko, ki je končal brez točke. Za zmago s 36:24 je Luka Cindrić zabil devet golov.

Danska je Tunizijo v skupini H v večerni tekmi porazila s 34:21 in v prvem delu SP v Malmöju osvojila vse tri pare točk. Bahrajn je pred tem s 30:28 ugnal Belgijo in s tremi točkami končal na drugem mestu skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice