Šport
1592 ogledov

"Slovenci so 70 odstotkov golov dosegli na enak način"

Gebala Profimedia
Slovenski rokometaši so v drugem krogu svetovnega prvenstva deklasirali izbrano vrsto Poljske.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu SP na Poljskem in Švedskem v Katovicah premagala Poljsko s 32:23 (17:11).

Po uvodni zmagi nad Savdijci so varovanci Uroša Zormana uprizorili še eno vrhunsko predstavo, s katero so vpričo 10.000 rokometnih navdušencev v Katovicah nadigrali sogostitelje prvenstva.

Član poražene poljske reprezentance Maciej Gębala je po bolečem debaklu priznal, da so s soigralci pogoreli na celi črti, kar zadeva uresničitev taktičnega načrta, s katerim so se podali v tekmo.

"Celo tekmo nismo odigrali tako, kot znamo. V obrambi smo počeli vse ravno obratno od tega, kar smo se dogovorili," je obžaloval poljski rokometaši in dodal, da je šlo kar 70 odstotkov vseh slovenskih strelov po sredini njihove obrambe.

slovenija rokomet | Avtor: Epa Epa

"Škoda, da nismo uspeli udejanjiti našega načrta, saj smo zelo dobro vedeli, kako bodo igrali. Točno smo vedeli, da bodo igrali hitro, zato smo jih želeli prisiliti v mete s krilnih položajev. Toda slovenski krilni igralci so izvedli le peščico metov," je ocenil.

Poleg obrambe se Poljaki zatajili tudi v napadu. "Dosegli smo le 23 golov, kar je občutno premalo." Največja kriza je nastopila v drugem delu prvega polčasa, ko Poljaki ob čvrsti slovenski postavitvi od 19. do 30. minute niso dosegli niti enega zadetka. "Ne vem. Sploh nisem vedel, da je minilo toliko časa. Nimam izgovora. Imeli smo veliko težav v napadu."

Povedal je še, da neuspeh poljskih rokometašev ni bil posledica taktičnega veleumja izkušenega slovenskega selektorja.

"Ali nas je Zorman prelisičil? Ponavljam, točno smo vedeli, kako bodo igrali. Z ničemer nas niso presenetili. Nismo se dobro odzvali. Taktično smo se dobro pripravili, vendar nismo uspeli izvršiti naše strategije," je zatrdil Gębala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice