Šport
5434 ogledov

Fantastični Slovenci razbili domačine

Borut Mačkovšek, Klemen Cehte Profimedia
Slovenska rokometna reprezentanca je visoko premagala Poljsko z 32:23 (17:11).

Izbranci selektorja Uroša Zormana so zabeležili še drugo visoko zmago na tokratnem svetovnem prvenstvu, po Savdijcih so prepričljivo padli tudi Poljaki, eni izmed gostiteljev turnirja.

V prvem polčasu je bil rezultat sicer dolgo izenačen, a je Slovencem ob koncu uspelo nanizati pet zadetkov, domača izbrana vrsta pa v vse bolj tihi dvorani nemočno poskušala zatresti slovensko mrežo. Ob odhodu na glavni odmor so tako Slovenci vodili s 17:11.

Tudi na začetku drugega polčasa ni bilo pričakovanega juriša gostiteljev. Slovenci so še nekoliko povišali razliko, kljub dvema zaporednima goloma Poljakov so po 15 minutah drugega dela vodili s +7, na začetku zadnjih deset minut dvoboja pa je bil na semaforju izpisan izid 27:18.

Slovenija še naprej ni popuščala v obrambi, po zadetku Aleksa Vlaha pa je v 55. minuti povedla že za 11 golov pri 30:19. Dvoboj je bil odločen. V dvorani Spodek, ki sprejme 11.000 gledalcev in je Slovencem na primer prinesla že četrto mesto na košarkarskem EP leta 2009, so se slišali le še slovenski navijači. Domači so že pred zadnjim piskom sirene začeli zapuščati tribune.

Dvoboj se je zaključil ob rezultatu 32:23.

slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Po drugi zmagi Slovenci niso le potrdili svojega nastopa v glavnem delu tekmovanja v Krakovu, temveč so se pripeljali v položaj za uvrstitev v četrtfinale. V slovenski reprezentanci je bil na tekmi najbolj učinkovit Jure Dolenec s sedmimi goli. Aleks Vlah je dosegel šest, Blaž Janc pa pet zadetkov.

Po dnevu premora Slovenijo v ponedeljek ob 18. uri čaka obračun proti šestkratnim svetovnim prvakom iz Francije, ki so tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu med glavnimi kandidati za zlato odličje.

"Kapo dol fantom, to so si zaslužili. Pokazali so, da smo na pravi pot. Fantje so pokazali, da so pravi, da se borijo. Gremo iz tekme v tekmo, jaz ne bi delal evforije," je za nacionalno televizijo takoj po tekmi dejal Zorman.

"Obramba zmaguje prvenstva. Držimo se dogovorov in izpolnjujemo začrtane plane. Borimo se, igramo kot ekipa. Za takšne tekme se živi, se žrtvuje, še zlasti na reprezentančnih tekmah, lepo je igrati pred takšno množico gledalcev in zmagati," pa je izjavil vratar Jože Baznik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice