Šport
169 ogledov

Slovenci prvič na sceni, zmaga je nujna

Uroš Zorman Twitter Rokometna zveza SLO
Slovenski rokometaši bodo danes začeli svoje nastope na svetovnem prvenstvu.

Moška rokometna reprezentanca Slovenije bo danes igrala prvo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem. Ob 18. uri se bo v dvorani Spodek v Katovicah pomerila s Savdsko Arabijo. Po današnjem obračunu jih v soboto čakajo Poljaki, dva dni kasneje pa še zadnja tekma v skupini B proti Francozom.

Primarni cilj slovenske izbrane vrste na letošnjem mundialu, kamor se je uvrstila po posebnem povabilu Mednarodne rokometne zveze (IHF), je preboj v drugi del tekmovanja. To jim prinaša eno od prvih treh mest v skupinskem delu, v tem primeru se bo nato med 18. in 22. januarjem v Krakovu pomerila s tremi najboljšimi izbranimi vrstami iz skupine A, kjer bodo nastopili Španija, Črna gora, Čile in Iran.

V primeru četrtega mesta v skupinskem delu tekmovanja bo svoje nastope nadaljevala v predsedniškem pokalu v Plocku, kjer jo čakajo tekme za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Na sredini uvodni tekmi svetovnega prvenstva je Francija premagala Poljsko s 26:24.

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so na današnjem obračunu papirnati favoriti, a to bodo morali dokazati na igrišču. Vsi po vrsti napovedujejo resno in odgovorno igro, v njej ne bo kančka podcenjevanja do najmanj kakovostnih tekmecev v prvem delu tekmovanja. Z današnjo zmago želijo zadržati dobro voljo za veliko zahtevnejša obračuna proti ambicioznim Poljakom in imenitnim Francozom, ki tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu sodijo v krog glavnih pretendentov za končno zmago.

Slovenija je doslej na obeh dosedanjih dvobojih na svetovnih prvenstvih premagala Savdsko Arabijo. Na prvem v Franciji 2001 je zmagala s 35:22, na drugem v Španiji 2013 pa z 32:22.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.