Šport
824 ogledov

Šok za Slovence! Veliki Zormanov adut se poslavlja že po prvi tekmi

Uroš Zorman Profimedia
Slatinek Jovičić je končal s svetovnim prvenstvom, Zorman že vpoklical zamenjavo.

Slovenska rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem v Katovicah premagala Savdsko Arabijo s 33:19, a ostala brez Staša Slatinka Jovičića. Najmlajši član slovenske izbrane vrste na letošnjem mundialu si je poškodoval stopalo desne noge.

Rok Ovniček SP v rokometu Šport Slovenija SP odprla z zanesljivo zmago

"Po prvih preiskavah obstaja sum, da je Staš utrpel poškodbo pete stopalnice desne noge. Poškodba mu onemogoča nadaljevanje nastopov na svetovnem prvenstvu. Nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje bo opravil v domovini," je v zvezi s tem za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal reprezentančni zdravnik Sašo Djurić.

Staš Slatinek Jovičić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvaindvajsetletni Slatinek Jovičić se je poškodoval v 54. minuti uvodne tekme s Savdijci, ko je v obrambi prestregel žogo, ob padcu pa se zapletel z enim izmed tekmecev. Kljub temu je stisnil zobe, sredi 59. minute zabil še svoj tretji gol na tekmi, nato pa odšepal z igrišča.

Ker je slovenska reprezentanca na Poljsko pripotovala z dvema igralcema na levem krilu, je selektor Uroš Zorman vpoklical dodatnega rokometaša. V Katovicah se bo ekipi v današnjih poznih popoldanskih urah pridružil Tadej Mazej, ki je z ekipo treniral vse do odhoda na Poljsko. Prva izbira ne levem krilu sicer še naprej ostaja Tilen Kodrin.

Tadej Mazej | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija se bo po uvodni zmagi nad Savdsko Arabijo v soboto ob 20.30 pomerila s Poljsko, dva dni kasneje pa jih ob 18. uri čaka še zadnja tekma v skupinskem delu proti Franciji.

slovenska rokometna reprezentanca Katovice SP v rokometu Šport Stavnice: rokometaši Slovenije nimajo možnosti!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.