Šport
7208 ogledov

Slovenija z revolucionarno taktiko brez primere

slovenija rokomet Epa
Genialna poteza slovenskega selektorja Uroša Zormana.

Slovenska rokometna reprezentanca je z inovativno in redko videno taktiko na drugi tekmi svetovnega prvenstva povsem nadigrala izbrano vrsto Poljske.

Varovanci Uroša Zormana so navdušili z udarno predstavo v napadu in zrelo igro v obrambi, kjer so z dobro postavitvijo Poljakom povsem onemogočili izvedbo uspešnih napadalnih akcij. 

Rok Ovniček Kompleks Šport Poljaki se čudijo, nogometna legenda pa: Slovenija je črna mačka

Slovenci so že uvodoma dokazali, da so v napadu lahko nevarni iz vseh položajev, pri tem pa jim je šel na roko tudi inovativen pristop slovenskega selektorja, ki je nasprotnike presenetil z nenavadno, a nadvse učinkovito strategijo.

Kadar so imeli Slovenci na parketu igralca več, v napadu niso igrali šest na pet, kot je to običajno, temveč so enega igralca pustili v obrambi, v napadu pa igrali pet na pet.

Taktika, s katero je selektor Zorman odprl več prostora za svoje najhitrejše igralce, je bila nadvse učinkovita, saj Poljaki nikakor niso našli odgovora na slovensko napadalno strategijo.

slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

"Imamo hitre igralce in nam je v bistvu lažje igrati brez enega igralca na črti, saj tako ostane več prostora za nas hitre igralce," je pojasnil izkušeni Jure Dolenec in dodal, da se bodo te taktike v nadaljevanju prvenstva še posluževali.

V tovrstnih situacijah je v obrambi največkrat ostal Blaž Blagotinšek. "Kaj naj rečem... to morate vprašati selektorja. Tako igramo," je izjavil po tekmi. "Ali bi raje sodeloval v napadu? Bi, a to je naša taktika. Dosegli smo veliko golov, tako da ne vidim problema."

Odgovor EHF Šport Hrvati v središču škandala, ki pretresa rokometni svet
 
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 14:08 16.januar 2023.

    ajde da vidimo, kaj boste gučali po tekmi s francijo.