Šport
16386 ogledov

Poljaki se čudijo, nogometna legenda pa: Slovenija je črna mačka

Rok Ovniček Profimedia
Poljaki se čudijo novemu porazu s Slovenijo.

Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu zanesljivo premagali domačine Poljake. Poljska javnost je bila sicer pred dvobojem s četo Uroša Zormana zelo optimistična, še zlasti po dobri predstavi proti Franciji, ko so se njihovi rokometaši večji del tekme kosali s favoriti tekmovanja. A nato je prišla 'slovenska' realnost in poraz s 23:32.

V športnih dvobojih s Slovenijo imajo Poljaki v zadnjem času izjemno slab izkupiček, izjema je evropsko prvenstvo v košarki, ko so Mateusz Ponitka in kolegi v četrtfinalu senzacionalno izločili Luko Dončića, Gorana Dragića in ostale slovenske reprezentante. A povsem drugače je bilo v zadnjem obdobju pri rokometnih, nogometnih in predvsem odbojkarskih dvobojih. Poljaki ne morejo verjeti, da jih redno premagujejo športniki iz nacije, ki ima dvajsetkrat manj prebivalcev.

"Smo gostitelji svetovnega prvenstva v rokometu, športa v katerem smo bili velesila. Danse se je zgodila katastrofa proti Sloveniji. Športniki iz dvomilijonske Slovenije in štirimilijonske Hrvaške bi nam morali biti za vzgled v poletnih in zimskih športov," se je glasil eden izmed komentarjev na twiitterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice