Šport
770 ogledov

Dvoboj neporaženih na SP: "Že v hotelu delujejo zastrašujoče"

slovenski rokometaši rokometna reprezentanca Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi igrala zadnjo tekmo v prvem delu svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem.

Slovenija je na uvodnih dveh tekmah dosegla dve zanesljivi zmagi proti Savdski Arabiji in Poljski, danes pa jo čaka imenitna Francija. Dvoboj doslej neporaženih reprezentanc v skupini B se bo v Katovicah pričel ob 18. uri.

Šestkratni svetovni ter po trikratni olimpijski in evropski prvaki iz Francije so absolutni favoriti na današnjem obračunu. Slovenski rokometaši imajo proti njim izrazito negativno statistiko na velikih tekmovanjih, dosegli so le eno zmago na domačem evropskem prvenstvu 2004. Na dosedanjih petih tekmah na svetovnih prvenstvih so le enkrat remizirali v Tuniziji 2005 in doživeli štiri poraze v Franciji 2003 in 2017 ter Nemčiji 2007 in Katarju 2015.

"O četrtfinalu ne razmišljamo. Po zmagah nad Savdsko Arabijo in Poljsko je naša osrednja naloga priprava na naslednjega tekmeca in to bo že v ponedeljek Francija. Proti Francozom nimamo česa izgubiti. Vsi vemo, da so velesila, že v hotelu delujejo zastrašujoče, kaj šele na igrišču. Na ponedeljkovi medsebojni tekmi gremo igrati rokomet. Vem, da bomo moji varovanci dali vse od sebe, bomo videli, kaj nam bo to prineslo. V tekmo gremo povsem neobremenjeni."

Uroš Zorman, selektor

Uroš Zorman | Avtor: Profimedia Profimedia

Na današnji tekmi je pod vprašajem nastop rahlo poškodovanega Boruta Mačkovška, selektorju Urošu Zormanu pa bo na voljo Grega Krečič, ki je zaradi okužbe z novim koronavirusom manjkal na uvodnih dveh tekmah v Katovicah.

V slovenskem taboru mirno pričakujejo dvoboj z velikani rokometa iz Francije. V žepu imajo že spravljeni dve točki, ki jih bodo prenesli v glavni del tekmovanja med 18. in 22. januarjem v Krakovu. V drugem največjem poljskem mestu se bodo s Francozi, Španci in Črnogorci potegovali za dve prosti mesti, ki vodita v četrtfinale.

"Na Poljsko smo se dobro pripravili. Na igrišču smo izpolnili vse naloge selektorja, sploh v obrambi, v napadu pa se dajo zadeve vedno storiti bolje in še bolj natančno. Sami sebi smo dokazali, da zmoremo. Osvojili smo dve pomembni točki za glavni del tekmovanja, a zaradi tega ni treba biti evforičen. Pred odhodom na letošnji mundial smo rekli, da gremo tekmo po tekmo . Ne vidim boljše ekipe od Francije, le redki se ji lahko zoperstavijo. Na Francijo se bomo temeljito pripravili, upam, da bomo sposobni na igrišču izpolnjevati vse selektorjeve naloge, kot smo jih proti Poljski."

Jure Dolenec

rokomet Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Po dveh tekmah v skupini B sta v vodstvu Slovenija in Francija s po štirimi točkami, Poljska in Savdska Arabija pa sta brez njih. Slovenija in Francija sta si že izborili nastop v glavnem delu tekmovanja, tretji udeleženec pa bo znan po obračunu med Poljsko in Savdsko Arabijo.

Najboljše tri izbrane vrste se bodo v Krakovu pomerile z najboljšimi tremi iz skupine A. Po dveh tekmah najbolje kaže Španiji, ki je zbrala štiri točke, Črna gora in Iran jih imata po dve, Čile pa je brez točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.