Znano, kdo bo zdaj vodil reprezentanco

Foto: Profimedia
Slovenska izbrana vrsta je dobila vsaj začasnega selektorja.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnji tekmi lige narodov proti Norveški doma 16. novembra in Bolgariji v gosteh 19. novembra igrala pod vodstvom Igorja Benedejčiča, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Benedejčič je pri prejšnjem selektorju Tomažu Kavčiču opravljal vlogo pomočnika.

Kot so zapisali pri NZS, bo Benedejčič reprezentanco prevzel opogumljen tudi z odličnimi nastopi, ki jih je pod njegovim vodstvom prikazala kadetska reprezentanca Slovenije, ki se je pred dnevi v konkurenci Avstrije, Bolgarije in Malte uvrstila v elitni del kvalifikacij za EP 2019 do 17 let. Pri vodenju dveh tekem mu bo pomagal Robert Englaro, ki je bil tudi del strokovnega štaba, ko je bil selektor Kavčič.

Devetinštiridesetletni Benedejčič, v klubski karieri je igral za Koper, Olimpijo, Rijeko in Korotan Prevalje, je sicer nekdanji slovenski reprezentant, za izbrano vrsto je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zbral osem nastopov in se je v zgodovino vpisal kot prvi strelec za Slovenijo. Zadel je na prijateljski tekmi proti Estoniji 3. junija 1992 v Tallinnu za 1:1.

Brez ovinkarjenja "V glavah bomo vedno smučarji"

NZS je s Kavčičem prekinila sodelovanje 17. oktobra po nizu slabih izidov in iger slovenske vrste. Ta je pod njegovim vodstvom začela s porazoma na prijateljskih tekmah proti Avstriji v gosteh (0:3) in Belorusiji doma (0:2). Zatem je dobila prijateljsko tekmo v Črni gori (2:0), rezultatsko in igralno pa se ni dvignila niti v ligi narodov, kjer je izgubila uvodne tri tekme. Najprej doma z 1:2 proti Bolgariji, nato z 1:2 na Cipru, sledil je poraz na Norveškem z 0:1, nazadnje pa še remi z 1:1 doma proti Cipru. Tako se je Slovenija znašla v nezavidljivem položaju, kar zadeva obstanek v ligi C lige narodov. Z vsega točko je na zadnjem mestu skupine 3, pred njo so Norveška in Bolgarija s po devetimi točkami ter Ciper s štirimi točkami.

Da bo obstanek kljub morebitnim boljšim predstavam Slovenije na zadnjih dveh tekmah težko uresničljiv, govori tudi dejstvo, da bo Ciper oba zadnja obračuna igral na domačih tleh, in sicer proti vodilnima ekipama.

Foto: Profimedia Igor Benedejčič

Kdaj bo Slovenija dobila osmega stalnega selektorja, še ni znano, skoraj zagotovo pa enkrat po žrebu kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo 2020, ki bo 2. decembra v Dublinu. Eden glavnih favoritov za prevzem članske vrste je Matjaž Kek, ki je reprezentanco vodil že med letoma 2007 in 2011 ter se z njo prebil na svetovno prvenstvo 2010.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je ob prekinitvi sodelovanja s Kavčičem povedal, da je cilj čim prej imenovati novega selektorja, a da si bodo za to vzeli čas. "Če bi imeli srečno roko in bi bil nabor kandidatov dober, potem bi si želeli čim prej imenovati novega selektorja. Realno pa je pričakovati, da te možnosti ne bo. Če želimo izbrati res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo, potem si bomo vzeli čas. Če pa bomo takega dobili prej, pa toliko bolje. V nasprotnem primeru bomo zadnji dve tekmi igrali pod vodstvom obstoječih kadrov," je po prekinitvi s Kavčičem dejal Mijatović.

Ob Keku so sicer Slovenijo vodili še Bojan Prašnikar trikrat, Srečko Katanec dvakrat ter Zdenko Verdenik, Branko Oblak, Slaviša Stojanović in Kavčič.

Nekdanji selektor: "Brez pravih sprememb smo že dve leti, temu so primerni rezultati"

Zdajšnji začasni selektor bo pred javnostjo prvič v glavni vlogi prihodnji teden, ko bo predstavil seznam igralcev za Norveško in Bolgarijo. Glede na to, da je bil že doslej član strokovnega štaba, večjih sprememb v kadru ni pričakovati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:52 2. November 2018.

    😔😔 ojoj ista mevza naprej...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.