Zorman: "Najbolj smo krivi igralci"

Foto: Žurnal24 Uroš Zorman se je že usmeril v prihodnost, saj se jeseni že začnejo kvalifikacij
"Življenje gre naprej. Na kvalifikacijah za EP moramo popraviti vtis, čeprav je izpad s SP zelo boleč," pravi Zorman, kapetan rokometne reprezentance, ki je v imenu igralcev priznal večinski delež krivde.
Oglej si celoten članek

Navijači se sprašujejo, kdo je bolj kriv. Selektor ali igralci? Kapetan Uroš Zorman je jasen: "Največji krivci smo igralci. Tudi v zadnjih sekundah smo imeli možnost za zadetek, ampak o tem je brezpredmetno govoriti. Doma bomo ostali tako mi kot selektor."

Že nekaj časa je pri slovenski reprezentanci stalna hiba, da izbrana vrsta v določenih obdobjih igra odlično, nato pa katastrofalno. To se je pokazalo že na EP in nadaljevalo na drugi tekmi z Madžari. Deset minut brez gola je izničilo ves trud na dveh tekmah. "Ko v igri nekaj naredimo, morajo igralci, ki so prišli s klopi, to obdržati ali še kaj dodati. Tega proti Madžarski nismo imeli. Nočem, da bi izpadlo kot izgovor, ampak sodniški kriterij je bil v zadnjih desetih minutah drugačen kot prej. S takšnim, kot je bil na večini tekme, bi lahko celo zmagali," je pojasnil Ljubljančan.

Kolikšen korak nazaj za rokometno Slovenijo pomeni neigranje na drugem zaporednem SP? "To je velik udarec za slovenski rokomet. Če bi bili nogometaši, verjetno ne bi bilo tako. Rokometna publika pa je navajena uvrščanja na velika tekmovanja. Morda bo zvenelo grdo, ampak že kmalu nas čakajo kvalifikacije za EP v Srbiji. Tako bomo ta neuspeh lažje pozabili." Kvalifikacije se bodo začele 27. oktobra.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.