Šport
26 ogledov

Zorman: "Najbolj smo krivi igralci"

Uroš Zorman se je že usmeril v prihodnost, saj se jeseni že začnejo kvalifikacij Žurnal24 main
"Življenje gre naprej. Na kvalifikacijah za EP moramo popraviti vtis, čeprav je izpad s SP zelo boleč," pravi Zorman, kapetan rokometne reprezentance, ki je v imenu igralcev priznal večinski delež krivde.

Navijači se sprašujejo, kdo je bolj kriv. Selektor ali igralci? Kapetan Uroš Zorman je jasen: "Največji krivci smo igralci. Tudi v zadnjih sekundah smo imeli možnost za zadetek, ampak o tem je brezpredmetno govoriti. Doma bomo ostali tako mi kot selektor."

Že nekaj časa je pri slovenski reprezentanci stalna hiba, da izbrana vrsta v določenih obdobjih igra odlično, nato pa katastrofalno. To se je pokazalo že na EP in nadaljevalo na drugi tekmi z Madžari. Deset minut brez gola je izničilo ves trud na dveh tekmah. "Ko v igri nekaj naredimo, morajo igralci, ki so prišli s klopi, to obdržati ali še kaj dodati. Tega proti Madžarski nismo imeli. Nočem, da bi izpadlo kot izgovor, ampak sodniški kriterij je bil v zadnjih desetih minutah drugačen kot prej. S takšnim, kot je bil na večini tekme, bi lahko celo zmagali," je pojasnil Ljubljančan.

Kolikšen korak nazaj za rokometno Slovenijo pomeni neigranje na drugem zaporednem SP? "To je velik udarec za slovenski rokomet. Če bi bili nogometaši, verjetno ne bi bilo tako. Rokometna publika pa je navajena uvrščanja na velika tekmovanja. Morda bo zvenelo grdo, ampak že kmalu nas čakajo kvalifikacije za EP v Srbiji. Tako bomo ta neuspeh lažje pozabili." Kvalifikacije se bodo začele 27. oktobra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.