Župan se je ustrašil Torcide

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk se je znašel pred stečajem. Po silovitih protestih Torcide je splitski župan Željko Kerum napovedal, da bo sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bodo mestni svetniki izglasovali jamstvo za novo posojilo klubu.
Oglej si celoten članek

Splitska mestna skupščina Hajduku namreč najprej ni odobrila jamstva za najem štirih milijonov evrov novega posojila, kar je pomenilo stečaj za klub z več kot stoletno tradicijo. Mesto je že pred časom klubu dalo jamstvo za osem milijonov evrov posojila, kar pa očitno ni zadoščalo. Klub se je namreč znašel pred bankrotom, na Poljudu pa že pet mesecev niso izplačali obveznosti do igralcev.

Navijaška skupina Torcida, ogorčena nad razvojem dogodkov se je odločila za protest pred mestno hišo z naslovom "Ne bomo dali Hajduka", ki je, kot kažejo medijska poročila, vendarle zalegel in omehčal trda politična srca. Za klub s kultnim statusom v Splitu in Dalmaciji bosta vendarle jamčila župan Splita ter njegova koalicija v mestnem svetu.

Po poročanju spletne izdaje Jutarnjega lista je splitski župan Željko Kerum obljubil, da bo za ponedeljek sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bo dal glas za jamstvo za posojilo Hajduku, kar seveda pomeni, da bo njegovemu zgledu sledila tudi večina v mestnem svetu. Če se bo županova obljuba uresničila, bo Hajduk že v ponedeljek dobil jamstvo za prepotrebno novo finančno injekcijo, ki bo bele oziroma mojstre z morja rešil pred propadom. Najbolj zvesti navijači Hajduka bodo razplet dogajanja pozorno spremljali, saj so za ponedeljek že napovedali nov shod.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.