Šport > Nogomet
2 ogledov

Župan se je ustrašil Torcide

Torcida Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk se je znašel pred stečajem. Po silovitih protestih Torcide je splitski župan Željko Kerum napovedal, da bo sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bodo mestni svetniki izglasovali jamstvo za novo posojilo klubu.

Splitska mestna skupščina Hajduku namreč najprej ni odobrila jamstva za najem štirih milijonov evrov novega posojila, kar je pomenilo stečaj za klub z več kot stoletno tradicijo. Mesto je že pred časom klubu dalo jamstvo za osem milijonov evrov posojila, kar pa očitno ni zadoščalo. Klub se je namreč znašel pred bankrotom, na Poljudu pa že pet mesecev niso izplačali obveznosti do igralcev.

Navijaška skupina Torcida, ogorčena nad razvojem dogodkov se je odločila za protest pred mestno hišo z naslovom "Ne bomo dali Hajduka", ki je, kot kažejo medijska poročila, vendarle zalegel in omehčal trda politična srca. Za klub s kultnim statusom v Splitu in Dalmaciji bosta vendarle jamčila župan Splita ter njegova koalicija v mestnem svetu.

Po poročanju spletne izdaje Jutarnjega lista je splitski župan Željko Kerum obljubil, da bo za ponedeljek sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bo dal glas za jamstvo za posojilo Hajduku, kar seveda pomeni, da bo njegovemu zgledu sledila tudi večina v mestnem svetu. Če se bo županova obljuba uresničila, bo Hajduk že v ponedeljek dobil jamstvo za prepotrebno novo finančno injekcijo, ki bo bele oziroma mojstre z morja rešil pred propadom. Najbolj zvesti navijači Hajduka bodo razplet dogajanja pozorno spremljali, saj so za ponedeljek že napovedali nov shod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.