Šport > Nogomet
60 ogledov

Balajić: ''Maribor je moj klub''

stipe balajić maribor EPA
Hrvaški nogometaš Stipe Balajić, ki je zajeten del svoje kariere preživel v vijoličastem dresu, bo na obračunu četrtega predkola kvalifikacij za Ligo prvakov navijal za Maribor. ''Maribor je moj klub,'' je povedal Hrvat.

Legenda mariborskega nogometnega kluba Stipe Balajić je izrazil svojo podporo slovenskim državnim prvakom. Hrvat, ki je med drugim igral tudi za Hajduk, Zadar in Šibenik, je od leta 1998 do 2005 zastopal barve Maribora. V 175 nastopih v prvi slovenski ligi je dosegel 29 golov, dres s številko 19 pa so po njegovem odhodu upokojili.

Hrvaški mediji so Balajića povprašali, za kateri klub bo navijal na nocojšnjem obračunu. ''Maribor je moj klub. Za koga drugega bi navijal?'' je povedal Hrvat, ki več možnosti za zmago pripisuje izbrani vrsti Darka Milaniča. ''Zaradi manjšega pritiska javnosti bi več možnosti pripisal Mariboru,'' je dodal Balajić.

Mariborčani drevi z zagrebškim Dinamom

Slovenski prvaki iz Maribora so pred zadnjim dejanjem kvalifikacij za nogometno Ligo prvakov, drevi ob 20.45 jih v Zagrebu čaka prvi dvoboj četrtega predkroga z Dinamom. Povratna tekma bo prihodnji torek v Ljudskem vrtu prav tako ob 20.45.

Mitja Viler | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Trener Darko Milanič bo imel v Zagrebu na voljo vse igralce razen Mitje Vilerja. Državni prvaki so tudi letos Sloveniji priborili kopico točk, zdaj so le korak do elitne lige. Pred njimi je zdaj veliki sosed, zagrebški Dinamo. Z zmago nad Dudelangeem so si že zagotovili najmanj nastop v evropski ligi, a je play-off za Ligo prvakov z Dinamom korak naprej. Imajo priložnost, da ponovijo uspeh generacije iz leta 1999. Maribor je takrat izločil močno favorizirani Lyon. Na prvi tekmi je zadel Dalibor Filipović, v povratni pa sta Ante Šimundža in Stipe Balajić poskrbela za neverjetno veselico v Mariboru. Tekmo v Zagrebu bodo sodili Turki s Cüneytom Cakirjem na čelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice