Šport > Nogomet
14 ogledov

Globus: Balkanska liga že od 2015!

Olimpija Crvena Zvezda Stožice Božič Saša Despot
Na tajnem sestanku v Budvi, kjer je Slovenijo zastopal predsednik nogometne zveze Aleksander Čeferin, naj bi se navzoči že septembra dogovorili, da bo že leta 2015 zaživela nogometna "Jugoliga", ki bi po razpadu Jugoslavije spet združila 16 klubov iz osmih držav.

"Dinamo in Hajduk se bosta spet borila s Crveno zvezdo in Partizanom, Bad Blue Boys in Torcida pa se bosta mlatili z Delijami in Grobarji," piše Globus. V svojem prispevku pri hrvaškem tedniku navajajo, da je Evropska nogometna zveza (Uefa) na tajnem sestanku v Budvi letos septembra razkrila svoj načrt, ki bi združil države nekdanje Jugoslavije ter Bolgarijo in Madžarsko.

Na sestanku, ki se ga je udeležil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, naj bi se zbrani dogovorili za organizacijo "srednjeevropsko-balkanske lige". Sestanek se je bojda zgodil 17. in 18. septembra letos v črnogorskem letovišču, vodil pa ga je namestnik glavnega tajnika Uefe Theodor Theodoridis.

Na sestanku so bili poleg Čeferina tudi predstavniki vseh drugih zvez - Tomislav Karadžić (Srbija), Ivica Osim (Bosna in Hercegovina), Dejan Savićević (Črna Gora) in lčo Gorgioski (Makedonija).

Hrvati za EP le z novim stadionom

"Glede regionalnega povezovanja klubov s prostora bivše Jugoslavije so se odprli stari, že vsem poznani dvomi o tem, če je končno prišel trenutek, da se tudi na uradnem nivoju začne iniciativa za sodelovanje v takšnem tekmovanju, ali je potrebno s tem superambicioznim projektom še počakati," dodajajo pri Globusu.

Tema sestanka je bilo tudi evropsko prvenstvo leta 2020, ki naj bi ga po načrtih predsednika Uefe Michela Platinija prvič v zgodovini priredili v več državah hkrati. Pogoj za organizacijo katere izmed tekem turnirja je stadion s kapaciteto 50 tisoč gledalcev, ki ga v tem trenutku izpolnjuje zgolj srbska Marakana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.