Zveza zdravnikov podpira Carneiro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Evo Carneiro, ki jo je José Mourinho po mnenju mnogih prestrogo kaznoval, so množično podprli njeni kolegi.
Oglej si celoten članek

Zveza nogometnih zdravnikov (FMA) je enotno podprla Evo Carneiro, ki jo je José Mourinho javno kritiziral in domnevno tudi kaznoval z oddaljitvijo z nogometnih igrišč, potem ko naj bi na srečanju proti Swanseaju, skupaj z glavnim fizioterapevtom Jonom Fearnom, v neprimernem trenutku posredovala ob poškodbi Edena Hazarda.

"Če igralec utrpi ali se zdi, da je utrpel poškodbo, pri kateri kaže, da potrebuje pomoč, je dolžnost sodnika, da zdravniški ekipi dovoli na igrišče, da ta poda oceno o situaciji. V tistem trenutku igralec postane pacient in dolžnost zdravniške ekipe je, da odreagira tako, kot je najbolj primerno," so v izjavi zapisali pri FMA.

"FMA popolnoma podpira dejanja naših članov in njihovih kolegov (na tekmi Chelsea - Swansea, op. a.). Reagirali so z integriteto in bili ves čas profesionalni, ostajali znotraj pravil, s popolno osredotočenostjo na potrebe pacienta. Kako poškodba vpliva na potek tekme, ni skrb zdravniške ekipe," so dodali pri FMA.

Carneirovo in njene kolege je podprl tudi nekdanji šef zdravniške službe pri Liverpoolu - Peter Bruckner. "Kritizirati zdravniško ekipo na takšen način v javnosti je popolnoma odvratno obnašanje. Ekipa si zasluži javno opravičilo in razočaran sem, ker ji klub ni izkazal podpore," je za talkSPORT dejal Bruckner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.