Šport > Nogomet
21 ogledov

Zveza zdravnikov podpira Carneiro

Eva Carneiro, zdravnica FC Chelsea Profimedias
Evo Carneiro, ki jo je José Mourinho po mnenju mnogih prestrogo kaznoval, so množično podprli njeni kolegi.

Zveza nogometnih zdravnikov (FMA) je enotno podprla Evo Carneiro, ki jo je José Mourinho javno kritiziral in domnevno tudi kaznoval z oddaljitvijo z nogometnih igrišč, potem ko naj bi na srečanju proti Swanseaju, skupaj z glavnim fizioterapevtom Jonom Fearnom, v neprimernem trenutku posredovala ob poškodbi Edena Hazarda.

"Če igralec utrpi ali se zdi, da je utrpel poškodbo, pri kateri kaže, da potrebuje pomoč, je dolžnost sodnika, da zdravniški ekipi dovoli na igrišče, da ta poda oceno o situaciji. V tistem trenutku igralec postane pacient in dolžnost zdravniške ekipe je, da odreagira tako, kot je najbolj primerno," so v izjavi zapisali pri FMA.

"FMA popolnoma podpira dejanja naših članov in njihovih kolegov (na tekmi Chelsea - Swansea, op. a.). Reagirali so z integriteto in bili ves čas profesionalni, ostajali znotraj pravil, s popolno osredotočenostjo na potrebe pacienta. Kako poškodba vpliva na potek tekme, ni skrb zdravniške ekipe," so dodali pri FMA.

Carneirovo in njene kolege je podprl tudi nekdanji šef zdravniške službe pri Liverpoolu - Peter Bruckner. "Kritizirati zdravniško ekipo na takšen način v javnosti je popolnoma odvratno obnašanje. Ekipa si zasluži javno opravičilo in razočaran sem, ker ji klub ni izkazal podpore," je za talkSPORT dejal Bruckner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.