Zvezda Rdečih bikov v zmajevem gnezdu

Foto: Žurnal24 banham_afp
Hokejisti Olimpije so v svoje gnezdo zvabili preverjeno okrepitev. To je izkušeni Kanadčan Frank Banham. Podpisal je dveletno pogodbo, v Evropo prihaja naslednji teden.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Batman v Olimpiji

Hokejisti ljubljanske Olimpije so dobili pomembno okrepitev. To je Frank Banham, ki je zadnji dve sezoni preživel v Salzburgu. V sezoni 2005/06 je bil pri naših sosedih najboljši igralec lige, v končnici je dosegel devet zadetkov in dodal še 12 podaj. Lani je na 31 tekmah dal 10 golov, 14 podaj, potem se je sprl s klubom in se odpravil v švedski Malmö. V preteklosti je nastopal tudi v elitni finski ekipi (igral je za Saipo) in je na 56 tekmah dosegel 24 golov in 25 podaj. V Salzburgu je bil izjemno priljubljen med navijači, ki so zahtevali, da odstopi trener Salzburga, in ne da odide Banham.

Štiri sezone je odigral tudi v ligi NHL (27 tekem): tri leta pri Anaheimu (9 zadetkov, dve podaji) in eno pri Phoenixu; vrsto sezon je odigral v ligi AHL. Ostanek kariere je preživel v Evropi, kjer je poleg omenjenih lig igral še v švicarski in ruski. Kanadčana si je Olimpija želela že pred nekaj sezonami, a je bil predrag. Ker je pretekli teden padel v vodo dogovor z nekim Američanom, je Banham znova postal aktualen in celo sam predlagal dveletno pogodbo. Kanadčan je izjemna okrepitev, preverjen igralec, s katerim je Olimpija popolnila igralsko zasedbo. Pogodbo je podpisal danes, v Evropo prihaja naslednji teden.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.