Šport
15 ogledov

Zvezda Rdečih bikov v zmajevem gnezdu

banham_afp Žurnal24 main
Hokejisti Olimpije so v svoje gnezdo zvabili preverjeno okrepitev. To je izkušeni Kanadčan Frank Banham. Podpisal je dveletno pogodbo, v Evropo prihaja naslednji teden.
 

Preberite še ...

Batman v Olimpiji

Hokejisti ljubljanske Olimpije so dobili pomembno okrepitev. To je Frank Banham, ki je zadnji dve sezoni preživel v Salzburgu. V sezoni 2005/06 je bil pri naših sosedih najboljši igralec lige, v končnici je dosegel devet zadetkov in dodal še 12 podaj. Lani je na 31 tekmah dal 10 golov, 14 podaj, potem se je sprl s klubom in se odpravil v švedski Malmö. V preteklosti je nastopal tudi v elitni finski ekipi (igral je za Saipo) in je na 56 tekmah dosegel 24 golov in 25 podaj. V Salzburgu je bil izjemno priljubljen med navijači, ki so zahtevali, da odstopi trener Salzburga, in ne da odide Banham.

Štiri sezone je odigral tudi v ligi NHL (27 tekem): tri leta pri Anaheimu (9 zadetkov, dve podaji) in eno pri Phoenixu; vrsto sezon je odigral v ligi AHL. Ostanek kariere je preživel v Evropi, kjer je poleg omenjenih lig igral še v švicarski in ruski. Kanadčana si je Olimpija želela že pred nekaj sezonami, a je bil predrag. Ker je pretekli teden padel v vodo dogovor z nekim Američanom, je Banham znova postal aktualen in celo sam predlagal dveletno pogodbo. Kanadčan je izjemna okrepitev, preverjen igralec, s katerim je Olimpija popolnila igralsko zasedbo. Pogodbo je podpisal danes, v Evropo prihaja naslednji teden.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.