Zvezdnik izgubil zavest in pogoltnil jezik

Foto: Print Screen martin škrtel
Nogometni zvezdnik je padel kot pokošen.
Oglej si celoten članek

V finalu Kraljevega pokala 2018 na Tajskem sta se pomerili reprezentanci Slovaške in domače izbrane vrste. V 28. minuti srečanja jo je grdo skupil gostujoči zvezdnik Martin Škrtel, ki ga je ob poskusu podaje v sredino med protinapadom tajske ekipe v glavo zadel Chanathip Songkrasin.

Nekdanji branilec Liverpoola je padel kot pokošen in nezavesten obležal na zelenici. Pri tem je pogoltnil jezik, a mu je na srečo na pomoč priskočil soigralec Ondrej Duda, ki je nemudoma prepoznal nevarnost in mu z roko segel v usta. Nato so svoje opravili še predstavniki zdravniške službe. 

Nogometaša Fenerbahčeja so po nekaj minutah spravili na noge, njegovo stanje pa je bilo celo tako dobro, da je lahko nadaljeval z igro. Vseeno ga je slovaški selektor Jan Kozak v 73. minuti potegnil na klop. Na igrišču ga je zamenjal Milan Škriniar.

Duda je postal veliki junak tekme. Ne samo, da je s hitrim posredovanjem bržkone rešil življenje reprezentančnemu kolegu, temveč je dosegel še gol in podajo. Slovaška je tekmo dobila s končnim izidom 3:2.

Škrtel, ki je poleg Fenerbahčeja in Liverpoola igral še za Trenčin in Zenit St. Petersburg, se je kasneje oglasil na Twitterju, kjer je zapisal: "Hvala vsem navijačem za skrb. Z mano je vse v redu. Ne skrbite."

Odločitev za nadaljevanje tekme je bila zelo tvegana, saj bi bilo v primer resnejše poškodbe ogroženo nogometaševo življenje. Če bi se kaj takšnega zgodilo v Premier League, tekme ne bi smel nadaljevati. Pravila namreč velevajo, da mora nogometaša v primeru poškodbe glave natančno pregledati zdravnik. Če se izkaže, da je v kateremkoli trenutku izgubil zavest, vrnitev na igrišče ni dovoljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.