Šport > Nogomet
11494 ogledov

Zvezdnik izgubil zavest in pogoltnil jezik

martin škrtel Print Screen
Nogometni zvezdnik je padel kot pokošen.

V finalu Kraljevega pokala 2018 na Tajskem sta se pomerili reprezentanci Slovaške in domače izbrane vrste. V 28. minuti srečanja jo je grdo skupil gostujoči zvezdnik Martin Škrtel, ki ga je ob poskusu podaje v sredino med protinapadom tajske ekipe v glavo zadel Chanathip Songkrasin.

Nekdanji branilec Liverpoola je padel kot pokošen in nezavesten obležal na zelenici. Pri tem je pogoltnil jezik, a mu je na srečo na pomoč priskočil soigralec Ondrej Duda, ki je nemudoma prepoznal nevarnost in mu z roko segel v usta. Nato so svoje opravili še predstavniki zdravniške službe. 

Nogometaša Fenerbahčeja so po nekaj minutah spravili na noge, njegovo stanje pa je bilo celo tako dobro, da je lahko nadaljeval z igro. Vseeno ga je slovaški selektor Jan Kozak v 73. minuti potegnil na klop. Na igrišču ga je zamenjal Milan Škriniar.

Duda je postal veliki junak tekme. Ne samo, da je s hitrim posredovanjem bržkone rešil življenje reprezentančnemu kolegu, temveč je dosegel še gol in podajo. Slovaška je tekmo dobila s končnim izidom 3:2.

Škrtel, ki je poleg Fenerbahčeja in Liverpoola igral še za Trenčin in Zenit St. Petersburg, se je kasneje oglasil na Twitterju, kjer je zapisal: "Hvala vsem navijačem za skrb. Z mano je vse v redu. Ne skrbite."

Odločitev za nadaljevanje tekme je bila zelo tvegana, saj bi bilo v primer resnejše poškodbe ogroženo nogometaševo življenje. Če bi se kaj takšnega zgodilo v Premier League, tekme ne bi smel nadaljevati. Pravila namreč velevajo, da mora nogometaša v primeru poškodbe glave natančno pregledati zdravnik. Če se izkaže, da je v kateremkoli trenutku izgubil zavest, vrnitev na igrišče ni dovoljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice