Šport > Nogomet
176 ogledov

Legendarni NIzozemec ne bo več igral v Evropi

Wesley Sneijder Švedska Nizozemska EPA
Tudi danes so bili klubi aktivni na nogometni tržnici.

Zimski prestopni rok je tokrat že poskrbel za rekordno finančno odškodnino ob selitvi sredi sezone, Brazilec Philippe Coutinho se je iz LIverpoola v Barcelono preselil za 160 milijonov evrov, nove klube pa je danes dobilo še nekaj znanih nogometašev.

philippe coutinho Tržnica Šport Coutinho v Barcelono prišel poškodovan

Nizozemski nogometni reprezentant Wesley Sneijder bo tako veteranska leta preživel v eksotičnih krajih. Nekdanji igralec Ajaxa, Real Madrida, Interja in Galatasaraya je namreč podpisal 18-mesečno pogodbo s katarsko z Al-Gharafo, ki je trenutno v državnem prvenstvu na sedmem mestu.

Zvezni igralec, s 133 odigranimi tekmami rekorder po številu nastopov v nizozemski izbrani vrsti, je letošnjo sezono začel pri Nici, a se z njo razšel že po štirih odigranih tekmah, Galatasaray pa je zapustil julija lani. "To bo zame lepa avantura in zabaven izziv. Zelo sem vesel, ker bom lahko s seboj odpeljal tudi družino," je z novim klubom zadovoljen Sneijder. V Al Gharafi igra tudi slovaški reprezentant, nekdanji zvezni igralec Manchester Cityja in Boltona, Vladimir Weiss.

Faiq Bolkiah Igra za rezerve Šport To je najbogatejši nogometaš na svetu

Urugvajski nogometni reprezentant Martin Caceres pa je podpisal enoletno pogodbo z rimskim Laziom. Tridesetletni obrambni igralec je nazadnje igral za Verono, pred tem pa za Barcelono, Sevillo in Juventus. Caceres je odigral 75 tekem za Urugvaj in bil član zmagovite zasedbe na južnoameriškem prvenstvu v Argentini leta 2011.

Nov klub ima tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić.

jasmin kurtić Tržnica Šport Iličić in Kurtić nista več soigralca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.