Šport > Nogomet
10704 ogledov

To je najbogatejši nogometaš na svetu

Faiq Bolkiah instagram
Pri angleškem prvoligašu se kali mladenič, ki igra resnično le zaradi užitka.

Ob besedah najbogatejši nogometaš na svetu nas večina pomisli na Cristiana Ronalda, Lionela Messija ali katerega od ostalih sedanjih zvezdnikov. A po premoženju družine vsekakor izstopa član mlade ekipe angleškega Leicester Cityja Faiq Bolkiah.

Njegov oče Jefri Bolkiah je za svoj 50. rojstni dan kralju popa Michaelu Jacksonu pred leti za zasebni koncert odštel 14 milijonov evrov. Med drugim naj bi v zadnjih 15 letih zapravil več kot 11 milijard evrov, nekoč pa je izjavil, da je v mesecu dni zapravil 40 milijonov za nakup avtov, ur, pisal iz belega zlata, nekoč pa naj bi imel v lasti kar 2.300 avtomobilov. Kiparju Sewardu Johnsonu je Jefri plačal 560.000 za kip sebe in svoje zaročenke. Kip naj bi bil 'zelo ekspliciten'. Šest milijonov je šlo za preprogo z diamanti in zlatimi nitmi.

kim jong un nogomet Diktatorji Šport Klubi za katere navijajo Kim Jong-Un, Mugabe, Hitler ...

Devetnajstletni Faiq je sicer član kraljevske družine, ki vlada v Bruneju, je eden od naslednikov za prestol. Njegov stric je sultan omenjene države, premoženje naftnega mogotca je trenutno ocenjeno na 17 milijard evrov. Mladenič je sicer rojen v Los Angelesu in ima tudi ameriško državljanstvo.

Faiq je leta 2009 podpisal enoletno pogodbo s slovito akademijo Southamptona, leta 2013 pa je bil za nekaj časa posojen Arsenalu, kasneje pa so mu dolgoletno ponudbo ponujali pri Chelseaju. A po vsega letu dni je zapustil Stamford Briidge in se preselil v Leicester City.

Čeprav na Otoku še čaka na članski nastop, je že zbral devet reprezentančnih nastopov za Brunej, dosegel pa je tudi zadetek. Na enem izmed zadnjih turnirjev je bil že kapetan reprezentance.

Trump #81 Šport Trumpov sin vezist v profesionalni ekipi

"Z nogometom se ukvarjam od ranega otoštva, vselej sem z veseljem odšel na igrišče in se igral z žogo. Starši so me vedno podpirali pri želji, da postanem profesionalni nogometaš. Pripravljala sta me v fizičnem in psihičnem smislu, lahko rečem, da sta me oblikovala," je v enem izmed svojih redkih intervjujev dejal devetnajstletnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.