Zvezdnik Lazia "izvedel Suareza" ter prejel hudo kazen (video)

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nogometaš Lazia bo zaradi bizarnega incidenta s tekme proti Lecceju prejel kazen kar štirih tekem prepovedi igranja.
Oglej si celoten članek

Lazio je s porazom proti Lecceju z 2:1 dokončno izgubil vse možnosti za naslov italijanskega prvaka, a samo tekmo je še bolj kot spodrsljaj Rimljanov zaznamoval španski nogometaš Patric Gabarron, ki je v 93. minuti tekme preprosto ugriznil nasprotnika.

Do incidenta je prišlo tekom sodnikovega podaljška, ko so nogometašem Lazia iz razočaranja že popuščali živci. Patric je tako v gneči ugriznil nasprotnikovega branilca Giulia Donatija za roko, vse skupaj pa ni ušlo sodnikom, ki so Španca predčasno poslali pod prho.

Patric je s svojo potezo spomnil na Luisa Suareza, ki je znan po svojih ugrizih nasprotnih nogometašev, kateri so mu prinesli že številne kazni ter ustvarili šalo, da je v zadnjih letih verjetneje, da vas ugrizne Suarez, kot pa morski pes.

Kar hudo kazen pa si je prislužil Patric, ki bo moral izpustiti naslednje štiri tekme, med drugim tudi derbi vrha lestvice z Juventusom. Manjkal bo še na tekmah s Sassuolom, Udinesejem ter Cagliarijem, medtem ko bo moral plačati kazen 10.000 evrov.

Foto: Profimedia Patric

Špancu ni pomagalo niti dejstvo, da mu je v bran stopil Donati, ki mu je celotno stvar že odpustil: "Nič takega mi ni napravil, takoj se je tudi opravičil, tako da bi morali to vzeti v obzir. Razumem, da so čustva naredila svoje, tekma je bila zelo napeta in on je pač napravil, kar je napravil. Toda zaradi vsega, kar je napravil po ugrizu, ko se je opravičil ter se pokesal, bi bilo treba razmisliti o smislu kazni. Jaz ga ne obsojam. Po ugrizu je odreagiral čisto človeško," je Patrica zagovarjal Donati, a je Španec vseeno dobil kar precej visoko kazen za prvi takšen prekršek v karieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.