Šport > Nogomet
254 ogledov

Zvezdnik Lazia "izvedel Suareza" ter prejel hudo kazen (video)

Patric Reševalni pas/Twitter
Nogometaš Lazia bo zaradi bizarnega incidenta s tekme proti Lecceju prejel kazen kar štirih tekem prepovedi igranja.

Lazio je s porazom proti Lecceju z 2:1 dokončno izgubil vse možnosti za naslov italijanskega prvaka, a samo tekmo je še bolj kot spodrsljaj Rimljanov zaznamoval španski nogometaš Patric Gabarron, ki je v 93. minuti tekme preprosto ugriznil nasprotnika.

Do incidenta je prišlo tekom sodnikovega podaljška, ko so nogometašem Lazia iz razočaranja že popuščali živci. Patric je tako v gneči ugriznil nasprotnikovega branilca Giulia Donatija za roko, vse skupaj pa ni ušlo sodnikom, ki so Španca predčasno poslali pod prho.

Patric je s svojo potezo spomnil na Luisa Suareza, ki je znan po svojih ugrizih nasprotnih nogometašev, kateri so mu prinesli že številne kazni ter ustvarili šalo, da je v zadnjih letih verjetneje, da vas ugrizne Suarez, kot pa morski pes.

Kar hudo kazen pa si je prislužil Patric, ki bo moral izpustiti naslednje štiri tekme, med drugim tudi derbi vrha lestvice z Juventusom. Manjkal bo še na tekmah s Sassuolom, Udinesejem ter Cagliarijem, medtem ko bo moral plačati kazen 10.000 evrov.

Patric | Avtor: Profimedia Profimedia

Špancu ni pomagalo niti dejstvo, da mu je v bran stopil Donati, ki mu je celotno stvar že odpustil: "Nič takega mi ni napravil, takoj se je tudi opravičil, tako da bi morali to vzeti v obzir. Razumem, da so čustva naredila svoje, tekma je bila zelo napeta in on je pač napravil, kar je napravil. Toda zaradi vsega, kar je napravil po ugrizu, ko se je opravičil ter se pokesal, bi bilo treba razmisliti o smislu kazni. Jaz ga ne obsojam. Po ugrizu je odreagiral čisto človeško," je Patrica zagovarjal Donati, a je Španec vseeno dobil kar precej visoko kazen za prvi takšen prekršek v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice