Šport > Nogomet
216 ogledov

Navijači niso upoštevali pravil, posredovali so policisti

danski pokal BBC
Zaradi neupoštevanja koronavirusnih pravil je bila tekma prekinjena za četrt ure.

Danska policija je sinoči za skoraj 15 minut prekinila finalno tekmo nogometnega pokala, ker navijači niso upoštevali pravil fizičnega distanciranja, ki so jih odredili znotraj stadiona z namenom omejevanja prenosa koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med prvim polčasom je "moral sodnik prekiniti tekmo, ker navijači Aalborga niso sedeli na svojih mestih, s čimer so kršili pravila boja proti covidu-19", je prek Twitterja sporočila policija Sydjyllanda.

Posnetki so kasneje pokazali osebje Aalborga, kako, povsem brez uspeha, nagovarja in prepričuje svoje navijače, naj se vrnejo na svoja mesta.

Ker tega niso storili, jih je policija kakšnih 40 ali 50 pospremila s stadiona, naložila na avtobus in jih iz Esbjerga, kjer je bil finale Aalborg - Sonderjyske, nemudoma poslala domov v Aalborg.

Tekmo so po četrt ure nadaljevali, zmagal pa je Sonderjyske z 2:0.

Vsak od finalistov je prejel po 750 vstopnic za navijače. Do sedaj so na nogometnih tekmah dovolili le po 500 gledalcev, ki so morali spoštovati dvometrsko medosebno razdaljo, a za sredino tekmo je danska vlada povečala število gledalcev in razmejitev zmanjšala na en meter.

V Koebenhavnu si bo lahko na največjem stadionu na Danskem z imenom Parken, ki sicer sprejme 38.000 gledalcev, tekme ogledalo 10.500 navijačev, je za AFP potrdil predstavnik kluba Jes Mortensen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice