Svet
1976 ogledov

Tudi v Avstriji skok novih okužb

Covid-19 Epa
Prvič po 20. aprilu več kot sto novih okužb v enem dnevu.

Potem ko število na novo okuženih z novim koronavirusom v Avstriji že nekaj časa vztrajno narašča, je danes to število prvič po 20. aprilu preseglo sto. Potem ko so Avstrijci z nedelje na ponedeljek potrdili 69 in nato s ponedeljka na torek le 43 novih okužb, so jih s torka na danes občutno več, kar 107, poročajo avstrijski mediji.

Daleč največ na novo okuženih, 61, so v minulih 24 urah zabeležili v Zgornji Avstriji. Na Dunaju so jih našteli 24, na avstrijskem Štajerskem devet, sedem v Spodnji Avstriji, tri na Tirolskem, dve v Salzburgu in eno na Gradiščanskem.

Še pred dvema tednom je bilo število aktivno okuženih v Avstriji pod 400, sedaj pa že presega 600, izpostavlja na spletu avstrijski časnik Kronen Zeitung. V bolnišnicah se zaradi covida-19 trenutno zdravi 74 ljudi, od tega jih devet potrebuje intenzivno nego. V zadnjih 24 urah sicer niso zabeležili nobene smrti zaradi covida-19.

Kljub naraščanju rahljajo ukrepe 

Kljub naraščanju okužb pa Avstrija še vztraja pri omilitvi ukrepov, sprejetih z namenom zajezitve širjenja koronavirusa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Tako so na primer tam od danes dovoljeni vsi športi, natakarjem ni več treba nositi obraznih mask, množični dogodki z do sto udeleženci niso več časovno omejeni, lokali se lahko odslej odprejo že ob 5. uri, načeloma smejo znova obratovati samopostrežni bifeji.

Maske je v Avstriji odslej treba nositi le še v javnem prometu, zdravstvenih ustanovah in pri izvajanju storitev, pri katerih ni mogoče ohranjati medsebojne razdalje. Nos in usta morajo biti zakriti tudi na protestih.

Covid-19, Hrvaška Svet Najnovejši podatki o okužbah na Hrvaškem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • leonardo 13:31 01.julij 2020.

    Ha,ha,ha jodlbergarji, počasi boste spoznali, da smo v istem čolnu. Bomo kurtzu zaprli mejo, da ne bo kihal k nam čez mejo?