Šport > Nogomet
957 ogledov

Covid-19 terjal odmevno žrtev v Angliji

wigan athletic Epa
V angleškem drugoligašu, nekoč članu elitne Premier League, so morali v stečaj.

Angleški nogometni klub Wigan, član drugoligaške konkurence (Championship), je razglasil stečaj. Gre za prvi nogometni klub v Angliji, ki se je po izbruhu koronakrize znašel v tako hudih finančnih težavah.

Wigan je trenutno na 14. mestu v drugi ligi. Klubu, ki je leta 2013 zmagal v angleškem pokalnem tekmovanju (pokal FA), zaradi napovedanega stečaja grozi še odvzem 12 točk. Do konca sezone je še šest krogov.

wigan athletic | Avtor: Epa Epa
V klubu so že imenovali stečajne upravitelje, ki so sporočili, da je prvi cilj pripeljati klub do konca te sezone.

"Naš najpomembnejši cilj je, da končamo tekmovanje, v katerem klub nastopa. Potem moramo najti vlagatelje, ki bodo rešili Wigan in s tem ohranili delovna mesta zaposlenih," so sporočili iz družbe, ki je prevzela stečajni postopek.

V klubskih bilancah so junija lani, za zadnje leto, ko so izdali finančno poročilo, prikazali 9,2 milijona funtov izgube.

Wigan, klub je bil ustanovljen leta 1932, je nazadnje v elitni konkurenci igral leta 2013, ko je tudi dosegel enega največjih uspehov s pokalno zmago. V finalu pokala FA je takrat presenetil favorizirano zasedbo Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice