Šport > Nogomet
7487 ogledov

Šokanten posnetek: v ruskega vratarja udarila strela!

Ivan Zaborovski Reševalni pas/Twitter
Ruski vratar je udar strele preživel, trenutno pa se nahaja v umetni komi.

Mlademu ruskemu vratarju Ivanu Zaborovskemu se je moralo pred očmi odviti celotno življenje, saj mu je uspelo preživeti neposredni udar strele.

Prava grozljivka se je namreč odvila tekom nedeljskega popoldanskega treninga ruskega tretjeligaša, Znamje iz Truda. Vreme je bilo sončno brez oblačka, a vseeno bi se vse skupaj skorajda končalo s katastrofo.

Na igrišče je za začetek treninga prvi pritekel prav mladi 16-letni vratar, ki se je odpravil streljati na gol, ko je nenadoma iz ničesar naravnost vanj udarila strela. Nesrečni Zaborovski se je onesvestil, na pomoč pa mu je prvi priskočil pomočnik trenerja, Anton Basov, ki je mlademu nogometašu celo rešil življenje.

Basov mu je masiral srce ter mu nudil umetno dihanje vse do prihoda nujne pomoči, ki je stvari vzela v svoje roke. Zaborovski je tako utrpel zelo hude opekline, zdravniki pa ga držijo v umetni komi, a je zahvaljujoč Basovu izven smrtne nevarnosti.

Ruski mediji so seveda nemudoma udarili po vodstvu kluba, kako so lahko trenirali v takšnih pogojih, a se direktor kluba Ivan Majorovo brani, da je bilo vreme sončno in pogoji skorajda optimalni, drugače bi brez težav trening opravili tudi v dvorani: "Če bi trajala nevihta, sploh ne bi trenirali na odprtem, saj bi se vendar preselili v dvorano."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice