Šport > Nogomet
15614 ogledov

Jugoslovanski nogometni velikan se bori za življenje! Stanje se slabša...

Ilija Petković Epa
Iz Srbije prihajajo slabe novice, saj naj bi se legendarni nogometaš in kasneje trener celo boril za življenje!

Po poročanju srbskih medijev naj bi veliki Ilija Petković vodil najpomembnejšo bitko v svojem življenju. Njegovo stanje naj bi namreč bilo kritično, znameniti srbski trener pa se celo nahaja v smrtni nevarnosti.

Ilija Petković | Avtor: Epa Epa

Petković naj bi izgubil veliko krvi zaradi razjede na dvanajsterniku, zdravniki pa so ugotovili, da je obolel tudi za koronavirusom, ki mu dodatno slabi imunski sistem ter ogroža življenje.

V sredo zvečer naj bi bilo stanje že zelo resno, a še vedno stabilno, situacija pa se je v zadnjih nekaj urah drastično poslabšala, tako da je ogroženo celo njegovo življenje.

Ilija Petković | Avtor: Epa Epa

Petković je sicer legenda jugoslovanskega nogometa, ki je kot nogometaš blestel v dresu beograjskefa OFK-a, za katerega je na poziciji vezista zbral 383 nastopov ter 53 zadetkov. Tekom svoje kariere je igral le še za francoski Troyes, za katerega je tekom treh sezon zbral 122 nastopov in 7 zadetkov.

Jugoslovanski dres je oblekel na 43 tekmah, na katerih je dosegel 6 zadetkov, izmed največjih tekmovanj pa je nastopil na Evropskem prvenstvu leta 1968 ter Svetovnem prvenstvu leta 1974.

Ilija Petković | Avtor: Epa Epa

Po končani igralski karieri se je podal med nogometne trenerje, kjer je vrhunec doživel z mandatoma na klopi Jugoslavije ter kasneje Srbije in Črne Gore. Trenersko kariero je zaključil leta 2017, v zadnjih letih pa je opravljal funkciji predsednika kluba OFK Beograd ter predsednika strokovne komisije Srbske nogometne zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice